Haberler

"Ustalara Saygı" Orhan Kemal İçin

Ekmeğinin Peşindeki İnsanı Unutulmaz Satırlarla Eserlerine Taşıyan Yazar İçin Beşiktaş Belediyesi Tarafından Düzenlenen Gece, Akatlar Kültür Merkezi'nde 16 Şubat'ta Gerçekleştirilecek.

Göç sorunundan geçim derdine, eğitimsizlikten acımasızlığa Anadolu insanının hayatını müthiş bir yalınlıkla unutulmaz satırlara döken Orhan Kemal, 16 Şubat Pazartesi akşamı "Ustalara Saygı" programında anılacak. Orhan Kemal Kültür Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" gecesi, Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00'de başlayacak.

Faruk Şüyün'ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte, okurlara aralarında "72. Koğuş", "Kardeş Payı" ve "Önce Ekmek"in de bulunduğu sevilen birçok öyküyü; "Baba Evi", "Murtaza", "Bereketli Topraklar Üzerinde" , "Gurbet Kuşları" ve "Cemile" gibi romanları yadigar bırakan Orhan Kemal, yapıtları ekseninde anılacak.

Eserleri birçok kez sahneye ve beyazperdeye uyarlanan yazar için hazırlanan "Ustalara Saygı" toplantısına, aralarında "Orhan Kemal Roman Armağanı" sahiplerinin de bulunduğu edebiyatçıların yanı sıra tiyatro ve sinema dünyasından sevenleri de katılacak. Adalet Ağaoğlu, Adnan Özyalçıner, Bülent Kayabaş, Ergün Işıldar, Erol Şadi Erdinç, Fikret Otyam, Halit Kıvanç, Haydar Ergülen, Haşmet Zeybek, Hıfzı Topuz, Nebil Özgentürk ve Sennur Sezer kitaplardan futbola, hapishaneden kamera önüne uzanan Orhan Kemal sohbetleriyle geceyi renklendirecek. Etkinlikte Bakırköy Belediye Tiyatroları sahnelerinde perde açan Orhan Kemal eseri "Tersine Dünya"nın "Bitirim Leyla"sı Gül Onat ve "Ev erkeği Süleyman"ı Levent Tülek de yapıttan şarkılı bir bölümü seyirciler için yeniden yorumlayacak. Salih Kalyon ise "72. Koğuş"taki ünlü Kaptan tiplemesini sahnede canlandıracak.

Orhan Kemal Kültür Merkezi'nin hazırladığı "Kendi Sesinden Orhan Kemal" ve "Bir Ömür Böyle Geçti" belgeselinden parçalarla Nebil Özgentürk'ün "Bir Yudum İnsan"ından bir bölümün seyircilere sunulacağı "Ustalara Saygı" toplantısına yazarın oğulları Işık Öğütçü ve Kemali Öğütçü ile kızı Yıldız Yorgancıoğlu da katılarak "evdeki Orhan Kemal'i anlatacaklar.

Tiyatro sanatçısı Ayşe Lebriz Berkem'in Orhan Kemal'in "Elli Kuruş" öyküsünü yorumlayacağı gecede, ustanın "Karıma" şiirini besteleyen Aykut Yılmaz da eserin piyano versiyonunu konuklarla paylaşacak.

"Ustalara Saygı" etkinlikleri, 23 Şubat'ta Mehmet Güleryüz, 2 Mart'ta Okay Temiz, 9 Mart'ta ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, ürettikleriyle yarınlara ışık tutan "Çağdaş Kibeleler" için hazırlanan programlarla devam edecek. (ANKA)

(HYF/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title