Haberler

Urfa'da TOKİ Heyecanı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Maşuk bölgesinde yapımı süren 2 bin 935 konut için dün 1+1 ve 2+1 statüsündeki dairelerin kura çekimi yapıldı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Maşuk bölgesinde temeli atılan 2 bin 935 konut için kura çekimi dün başladı.

Valilik döneminden bu yana TOKİ ile Şanlıurfa'da esnaf, işçi, STK üyeleri ve memurlar için konut yapımının girişimlerini ve müzakerelerini sürdüren Başkan Güvenç, konutlara başvuran vatandaşların kura sevincine ortak oldu. Kura öncesinde salonda toplanan katılımcılara hitap eden Başkan Güvenç, TOKİ ile yaptığı müzakereler ve girişimler neticesinde TOKİ'den yüzde 4'lük indirim sağladığını ve 2 +1 dairelerde 120 olan taksit sayısını 204'e çıkardıklarını söyledi. Ayrıca kura için salona gelen hak sahiplerine seslenen Başkan Güvenç, taksit ödemelerinin anahtar tesliminden sonra başlayacağını söyledi.

'HALKIMIZ DAHA UCUZA KONUT SAHİBİ OLUYOR'

TOKİ tarafından Şanlıurfa'ya toplamda 15 binin üzerinde konut yapıldığını belirten Başkan Güvenç, "Önceden yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlarımız istediği ücrete ev satın alamıyordu. Şuanda devletin yani TOKİ'nin yaptığı ucuz evlerle vatandaşlarımız daha ucuza ev sahibi oluyor. Bu gün bu ülkeye ve ülke büyüklerine yapılan saldırılar var ise halka sağlanan bu imkanlardan dolayıdır. AK Parti hükümetleriyle gelecek nesiller sizlere sunulan imkanların daha iyisiyle yaşayacaklardır. Hedefimiz bütün Ortadoğuya Barışı, Kardeşliği, demokrasi getirmektir" dedi.

'GELECEK BİZİM VE ÇOCUKLARIMIZIN OLACAKTIR'

" Türkiye'de yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır ve bu toprakların asli sahibidir" diyen Başkan Güvenç, "Hiç korkmadan çalışıyoruz, gelecek bizim olacak, çocuklarımızın olacaktır. Çocuklarımız daha güzel, zengin ve daha gelişmiş bir Ülkede yaşayacaklar. Bizim gücümüz millet, bizim sizin duanızdan başka gücümüz yok, bizim sandıktan başka gücümüz yok. Vatandaşlarımız için durmadan çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

'BAKAN ÇELİK VE BAŞKAN GÜVENÇ'E TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ise, "Bugün hayallerimizdeki evin kurasının gerçekleşeceği gündür. Sizlerle sevinçlerinizi paylaşıyorum. İlimizin en önemli sorunlarından biri olan Konut sorunun çözmek için 3 yıl önce şuanda Büyükşehir Belediye Başkanı olan Celalettin Güvenç'e ve emeği geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik'e teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmalarından ardından yapılan kura çekimiyle 1+1 ve 2+1'lerin kuraları çekilmeye başladı. Ayrıca 3+1 ve 4+1 konutların kura çekiminin ise bugün yapılacağı belirtildi.

HANGİ STK, KAÇ KONUT TALEBİNDE BULUNDU

Maşuk bölgesinde yapımı süren 2 bin 935 konut için Memur-Sen Şanlıurfa Şubesine 344 adet konut, Şanlıurfa İş Kurumuna (104) adet konut, Sosyal Güvenlik Kurumuna 120 adet konut, Şanlıurfa Adliyesine (440) adet konut, TEÇ-SEN'e (200) adet konut, Şanlıurfa Bakkallar ve bayiler Odasına (503) adet konut, KAŞİP'E (527) adet konut, Türkiye Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesine 520 adet konut, Şanlıurfa Valiliğine (87) adet konut, Şanlıurfa Gazeteciler Birliğine (15) adet konut, Şanlıurfa Gazeteciler Derneğine (15) adet konut, GAP Gazeteciler Derneğine (60) adet konut tahsis edildi.

Kura törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TOKİ Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Karaca, STK Tesilcileri ve üyeleri ile çok konutlara başvuran vatandaşlar yer aldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Ak Parti Türkiye Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

bekir tascimobilWeb@haberler.com:

Derneklere verilecegine fakir insanlar sirada onlara tahsis edilse daha makbule gecer okadar ihtiyaci olan kisi var derneklere uyemi olacaklar

0
0
yanıtYanıtla
İbrahim BayrammobilWeb@haberler.com:

Kura sonuçlarına ulaşamıyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title