Haberler

Ünye'den Suriyelilere Yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Halep için Ünye'de düzenlediği yardım kermesinden elde edilen gelirle alınan bir tır un Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Halep için Ünye'de düzenlediği yardım kermesinden elde edilen gelirle alınan bir tır un Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, yapılan dualarla yardım tırı Halep'e ulaştırılmak üzere Kilis'e gönderildi.

İHH Ordu İl Başkanı Ali İyi, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH Ünye Temsilciliği Kadın Kolları tarafından 20 gündür sürdürülen yardım kermesinden elde edilen 33 bin liralık gelirle alınan bir tır unu Halep'e yardım olarak gönderdiklerini söyledi.

Törene katılan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, "Ünye, geçtiğimiz günlerde Elif-Der ve Ünye Belediyesi işbirliğiyle, bugün İHH aracılığı ile Halep'e yardım göndermeye devam ediyor. Bu konuda duyarlılık gösteren kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Umuyoruz ki savaşın sonlandırılması ile ilgili girişimler başarılı olur." dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise, " Suriye'de yaşanan dramda mağdur olan, orada asgari ihtiyaçlarını karşılayamayan insanlarımıza her zaman olduğu gibi Türkiye'miz, Ordu'muz, Ünye'miz sahip çıkıyor. Bunun yansıması olarak da bu yardım tırını buradan dualarla yolcu ediyoruz." diye konuştu.

"Biz sadece ülkemizde mülteci, muhacir kardeşlerimizi ağırlamakla kalmıyoruz." diyen Kaymakam Güney, "Aynı zamanda Suriye'de kalan kendi topraklarında zor şartlar altında tutunmaya çalışan ve bin bir meşakkatle karşı karşıya olan kardeşlerimize de yardımcı oluyor, elimizi uzatmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Ünye'den çıkan yardım tırının, önce Kilis'e gideceği, Kilis'te bulunan İHH lojistik merkezinden Halep'e ekmek olarak ulaştırılacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Kilis Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title