Haberler
BBC

UNICEF araştırmasına göre; Türkiye'de 15 yaşındaki çocukların yarısı hayatından memnun değil

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) araştırmasına göre, Türkiye'de 15 yaşındaki çocukların neredeyse yarısı hayatlarından memnun değil.

UNICEF'in yaptığıçocuk refahına ilişkin araştırmasına göre, 15 yaşındaki Türk çocuklarının neredeyse yarısı yaşadığı hayattan memnun değil. Araştırma tablosunda ilk sırada yer alan çocukların yüzde 90'ı hayatından memnun.

HOLLANDA DA YAŞAYAN ÇOCUKLAR MUTLU

UNICEF'e bağlı Innocenti Araştıma Merkezi (IRC), gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde, 18 yaşına kadar olan çocukların refahını belirleyen etkenleri araştırdı. Araştırmada Türkiye son sıralarda yer alırken, Hollanda ise ilk sırada yer aldı. Araştırmada, çocukların eğitim olanakları, sosyal becerileri ile zihinsel ve fiziksel sağlığı gibi konulara ilişkin veriler sıralandı.

MUTLULUK SIRLAMASINDA HOLLANDAYI, DANİMARKA VE NORVEÇ TAKİP EDİYOR

Avrupa Birliği (AB) ve Ekonomik İşbirliği Örgütü (OECD) ülkelerindeki çocukları kapsayan araştırmaya göre, 18 yaşına kadar olan çocuklar ve gençler, en iyi Hollanda'da büyüyor. Hollanda'yı, Danimarka ve Norveç izlerken; ABD, Bulgaristan ve Şili, en düşük puana sahip oldu. Değerlendirmeyi içeren bazı göstergelere ilişkin veri bulunmadığı için Türkiye, bu listede yer almadı. Ancak 15 yaş ve civarındaki çocukların memnuniyetini içeren değerlendirmede, Türkiye en son sırada yer aldı. Araştırmaya göre, Türkiye'deki çocukların sadece yüzde 53'ü hayatlarından memnun olduğunu söyledi. Hayattan memnuniyet sıralamasında Türkiye'den sonra yüzde 62 ile Japonya ve yüzde 64 oranıyla İngiltere yer aldı.Hayatından en memnun olanlar ise yüzde 90 oranla Hollandalı çocuklar oldu.

OBEZİTE GENÇLER VE ÇOCUKLARA ARASINDA EN ÖNEMLİ SORUN

UNICEF'e göre, aşırı kilo ve obezite, çocuklar ve gençler arasındaki en önemli sorunlar arasında. Araştırmaya katılan 41 ülkedeki her 3 çocuktan birinin aşırı kilolu ya da obez olduğu belirlendi. Aşırı kilo sorunu en fazla ABD'deki çocukları etkiliyor. ABD'deki çocukların yüzde 42'si obezite ve kilo sorunu yaşarken, Türkiye'deki çocuklar arasında bu oran yüzde 30 civarında. Aşırı kilo sorununun en az yaşandığı ülke ise yüzde 14'le Japonya. Araştırmaya göre, 5 - 14 yaş kuşağındaki çocuklar arasındaki ölüm oranları bakımından Türkiye, Meksika'dan sonra ikinci sırada yer aldı. Bu yaşlar arasındaki ölüm oranlarının en düşük olduğu ülkeler ise Lüksemburg, Danimarka ve Finlandiya olarak sıralandı.

TÜRKİYE'DEKİ GENÇ VE ÇOCUKLAR İNTİHAR ETMİYOR

Türkiye, çocuk ve gençler arasındaki intihar vakalarının oranı açısından ise en iyi durumdaki ülkeler arasında yer aldı. Litvanya, Yeni Zelanda ve Estonya, çocuk ve gençler arasında intiharın en fazla görüldüğü ülkeler olurken; Türkiye, listede sondan beşinci sırada yer aldı. UNICEF Hollanda Müdürü Suzanne Lazslo'ya göre, okul baskısı ve eğitim stresi, gençlerin daha fazla duygusal sorun yaşamasına ve hayattan daha az zevk almasına neden oluyor. UNICEF yetkilileri, çocuklar ve gençlerin koronavirüs salgını krizinden zihinsel olarak çok fazla etkilendiğini belirterek, tüm dünyada hükümetlerin koronavirüs önlemleri konusunda karar alırken, çocukları da göz önünde bulundurmasını istiyor.

BBC

Birleşmiş Milletler Avrupa Birliği Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (13)

Kayserili:

Sadece 15 yasindakiler degil TÜM ÜLKE Memnun degil sadece ak p li olanlar memnun

6
0
yanıtYanıtla
samet:

dünya ekonomik savaş verirken siz ne olmasını bekliyorsunuz . işiniz gücünüz ağlanmak birkerede ELHAMDÜLİLLAH diyin be kardeşim

yanıt0
yanıt1
tttt:

memnun olamayanlar gevurlar gibi rahat olamadıklarından

1
4
yanıtYanıtla
E-DEVLET:

BEN 28 YAŞINDAYIM BENDE MEMNUN DEĞİLİM

3
0
yanıtYanıtla
selim:

yazık sana 28 yaşındasın ne zorluk gördün . ne bekliyorsun üni. mezunu olsan 4 senelik çalışma hayatında altında araba villa birde yazlığın mı olacaktı . işiniz gücünüz armut piş ağzıma düş. üretmeyin okumayın kendinizi geliştirmeyin zora gelmeyin ama rahat hayat isteyin. kafaya bak pırıl pırıl.

yanıt0
yanıt1
hwtvd:

doğru söylüyor ben 15 yaşındayım hiç hayatımdan memnun değilim eğlenemiyorum aktivite yapamıyorum.

3
0
yanıtYanıtla
marslı osman:

Türkiyenin dünyadan bir farkı yok, Teknoloji Sanayi olarak geri olabiliriz ama, insancıl olarak en yüksek seviyede sahip olduğumuzu söyleyebilirim abi

0
1
yanıtYanıtla
bey:

Avrupa ve Amerikada yasiyan insanlari bir sorun hayatlarindan oralarda memnunlar mi, veya irkciliklen ve dümanliklan nasil müdahle ediyorlar? Ama yoook, böyle konular UNICEFIN hic isine gelmiyor malasef!

0
1
yanıtYanıtla
Mehmet:

Siniri ac avrupaya yüzde 80 kacar memleketten. Insanda ne huzur ne mutluluk nede umut biraktilar zataalleri ve tayfasi

1
0
yanıtYanıtla
olcay:

yunan sınırı açık tutan mı var gidin bizde nefes alalım

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title