Haberler

    Umurunda mı Fener!

    4 aydır resmi maça çıkmayan, fizik olarak dibe vuran, sakatlık bahanesine saklanan Robin van Persie, İstanbul'da tatil hayatı yaşıyor.

    CELAL UMUT EREN

    Ayda 400 bin euro maaş almasına rağmen 2-3 bin dolarlık harcama farkları için kulübün kapısını aşındıran Hollandalı yıldız umursamaz tavırları yüzünden tepki topluyor. 34 yaşındaki oyuncu günlerini boğaz turu, at çiftliği gezmeleri, özel yemekler ile geçiriyor, takımdaki gençlerle tavla ve okey turnuvaları düzenliyor.

    Süper Lig'in ilk yarısını zirvenin 3 puan gerisinde bitiren Fenerbahçe'de transfer çalışmaları öncesi Robin Van Persie sorunu gündemde duruyor.
    Takım içerisinde çözülemeyen Van Persie'nin durumu artık can sıkıcı bir noktaya ulaştı. Yabancı kontenjanında yer açmak isteyen sarı-lacivertliler, bu nedenle makul bir teklife Hollandalı yıldızı elden çıkarmak istiyor. Ancak yaklaşık 4 aydır resmi maça çıkmayan, fizik olarak gerileyen ve sakatlık konusunda güven vermeyen tecrübeli forvet, sabırları taşırıyor.
    İkinci yarıda kadroda düşünülmeyen ve ayda 400 bin euro maaş alan 34 yaşındaki oyuncunun en ufak maddi konularda bile sıkıntı çıkarması rahatsızlık veriyor. Evindeki harcamaları ya da genel konularda yaptığı harcamalarda küçücük farkları bile talep ettiği belirtilen Van Persie'nin bu hareketlerinin profesyonellikten uzak olduğu görüşü öne çıkıyor. Fenerbahçe'ye sahada bir gram katkı sağlamayan, iş paraya gelince 2-3 bin dolarlık faturaları tahsil etmek için kulübün kapısını aşındıran Hollandalı yıldızın kulüpten gitmesini herkes dört gözle beklemeye başladı.
    ]
    Taraftar tepkisi
    Öte yandan, Van Persie'nin umursamaz tavırları da gözlerden kaçmıyor. 2015 yılında bir dünya yıldızı olarak Türkiye'ye gelen Van Persie, 2. yılın sonunda adeta İstanbul'da kendine bir tatil hayatı kurdu. Takım için hiçbir gayreti olmayan yıldız forvet, kadroda olmadığı maç günlerinde takımını düşünmeden ailesiyle gezmelere gidiyor. Boğaz turu, at çiftliği ve İstanbul'da özel aktivitelere katılan Van Persie, taraftarların da tepkisini çekiyor.

    Van Persie'nin özel hobileri de göze çarpıyor. Tavla oynamayı çok seven tecrübeli futbolcu, takımın genç yıldızları Uygar ve Ozan Tufan gibi isimlerle sık sık oyunlar oynuyor. Geçtiğimiz aylarda evindeki özel otomatik okey masası ile de gündeme gelen Van Persie, futbolundan çok İstanbul'da yaşadığı tatil hayatı, hobileri ve aktiviteleriyle akıllara kazındı.
    ]
    Yıldızlar atıyor, Van Persie bakıyor

    Bu sezon başında Avrupa Ligi eşleşmelerinde sahaya çıkan, ligin ilk 2 haftasında da süre alan Van Persie daha sonraki 15 haftada adeta kayıplara karıştı.
    Tecrübeli futbolcu sürekli olarak sakatlıkları, fiziksel sıkıntıları ve formsuzluğuyla gündeme geldi. Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçında bile süre almayan Van Persie, sabırları da taşırdı.
    Diğerleri coştu
    Dünya yıldızı sıfatıyla Türkiye'ye gelen Hollandalı, bu sezon itibariyle tamamen sahalardan koptu. Van Persie ile benzer dönemlerde Türkiye'ye gelen ve aynı jenerasyondan olan diğer yıldızlar ise golleriyle coştu.
    Antalyaspor'da Samuel Eto'o son 3 sezonda her zaman takdir edilen bir isim olurken, bu zamana kadar 77 maçta 44 gol attı. Aytemiz Alanyaspor'da Vagner Love, geçen sezonu gol kralı bitirirken, toplamda da 2 yılda 44 maçta 34 gole ulaştı.
    Galatasaray'da sezon başında gelen Gomis, ligin ilk yarısında 14 golle krallığa koşarken, Trabzonspor'da da Burak Yılmaz benzer şekilde 14 maçta 14 golle oynuyor.
    Hatta, 2015-16 sezonunda Van Persie ile beraber Süper Lig'e gelen Mario Gomez, 26 golle krallığı alırken, son 2 yılda 2 farklı kulübe transfer yaptı.
    ]
    Krasic örneği

    Fenerbahçe'de devre arasında transfer takviyesi düşünülürken Van Persie'nin de elden çıkarılması gündemde duruyor. Tecrübeli futbolcuyu ne yapıp edip bir takıma göndermenin hesaplarını yapan sarı-lacivertliler, sıkıntı olması halinde ikinci planı devreye sokacak.
    Daha önce 2012-13 sezonunda takıma transfer olan ancak hayal kırıklığı yaratan Milos Krasic örneği yaşanacak. A takım kadrosuna alınmayan Van Persie, tıpkı Krasic gibi U21 takımının yolunu tutacak.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Robin Van Persie Milos Krasic Fenerbahçe İstanbul Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title