Haberler

Uluslararası Nakliyeciler, Kota Sorununa Çözüm Bulunmasını İstiyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (Und) Genel Başkanı Tamer Dinçşahin, Ülkeler Arasında Uygulanan Kota Sorununa Bir Çözüm Bulunması Halinde, Türkiye'deki Taşımacılık Sektörünün Çok Büyük Bir Büyüme Sağlayacağını Söyledi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Başkanı Tamer Dinçşahin, ülkeler arasında uygulanan kota sorununa bir çözüm bulunması halinde, Türkiye'deki taşımacılık sektörünün çok büyük bir büyüme sağlayacağını söyledi.

Dinçşahin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen toplantıda, Hataylı nakliyecilerle bir araya geldi. Toplantıda uluslararası taşımacılık alanında yaşanan sorunları dile getiren Dinçşahin, "Biz yönetime geldiğimizde önümüzde bizi bekleyen birçok sorun vardı. Bu sorunların en başında diğer ülkelerin bize uyguladığı kota ve vize sorunu bulunuyordu. Biz bu sorunu çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yaptık ve yapıyoruz. Ülkeler arasında malların serbest dolaşımına izin veriliyor. Ancak,

çoğu ülke araçların giriş ve çıkışlarına kota uygulaması yapıyor. Bu uygulamalar nedeniyle araçlar limitli bir şekilde taşımacılık yapıyor. Böyle bir ortamda da malların serbest dolaşımı söz konusu olmuyor. Yıllardır devam eden kota uygulamaları 2003 yılında dayanılmaz bir boyuta geldi. Bizler de yönetim olarak bu sorunun aşılması noktasındaki girişimlerimizi daha da yoğunlaştırdık. Avusturya, Macaristan ve İtalya'da kota uygulaması nedeniyle yaşanan sıkıntıların çözümü için yerel mahkemelerde davalar

açtık. Diğer yandan Bulgaristan üzerinden yapılan transit taşımacılık konusunda ortaya çıkan sıkıntıların aşılması için başlattığımız girişimler devam ediyor" dedi.

Uluslararası taşımacılığın son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Dinçşahin, "Son birkaç yılda uluslararası taşımacılık sektörü yüzde 100'ün üzerinde bir büyüme sağladı. Buna karşın ülkelerin yaptığı kota uygulaması, yaşanan bu büyümenin önünü kesmeye devam ediyor. Araçların giriş ve çıkışlarında yaşanan kota uygulaması konusunda bir çözüme ulaştığımız takdirde, taşımacılık sektörünün ülke ekonomisine olan katkısı mevcut durumun 2 katına çıkacaktır" diye konuştu.

(OK-MT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title