Haberler

Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi ve Fuarı

Avrupa Jeotermal Enerji Konseyi (EGEC) Genel Sekreteri Philippe Dumas, jeotermal sektöründe Türkiye'de ve dünyada iyi bir başlangıç noktası bulunduğunu belirterek, "Bu başlangıcı sürdürülebilir kılmalıyız. Jeotermal projeleri, ekonomik, sosyal ve çevresel olarak sürdürülebilir olmalı.

Avrupa Jeotermal Enerji Konseyi (EGEC) Genel Sekreteri Philippe Dumas, jeotermal sektöründe Türkiye'de ve dünyada iyi bir başlangıç noktası bulunduğunu belirterek, "Bu başlangıcı sürdürülebilir kılmalıyız. Jeotermal projeleri, ekonomik, sosyal ve çevresel olarak sürdürülebilir olmalı. Dolayısıyla gündemimizi, yaklaşımımızı ve iş modellerimizi geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

Dumas, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi ve Fuarı'nda (IGC Türkiye 2019) yaptığı açılış konuşmasında, iklim değişikliğinin önemli bir problem olduğunu, bu nedenle enerji ihtiyacının sürdürülebilir olarak karşılanması gerektiğini ifade etti.

Jeotermal sektöründe Türkiye'de ve dünyada iyi bir başlangıç noktası bulunduğunu vurgulayan Dumas, "Bu başlangıcı sürdürülebilir kılmalıyız. Jeotermal projeleri, ekonomik, sosyal ve çevresel olarak sürdürülebilir olmalı. Dolayısıyla gündemimizi, yaklaşımımızı ve iş modellerimizi geliştirmemiz gerekiyor. Daha sürdürülebilir projeler için daha çok çalışılması gerekiyor." diye konuştu.

Uluslararası Jeotermal Birliği (IGA) Başkanı Aleksander Richter de İzmir'in Türkiye'nin jeotermal sektörünün kalbi olduğunu söyledi.

Richter, küresel anlamda sektörde yaşanan büyümeyi de memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Jeotermal sektöründe Türkiye'de bin 600 megavatlık kurulu güçten söz ediyoruz. Bu ciddi bir gelişim. Umuyoruz ki Türkiye jeotermal sektörü daha da ilerleyecek ve yaptığımız proje ve kongrelerle gelişecektir. Hepinizi gelecek yıl nisanda İzlanda'da gerçekleşecek kongremize davet etmek istiyorum."

"Sektöre daha çok katkı sağlamalıyız."

Petrol Mühendisleri Odası (PMO) Başkanı Yüksel Kurt da jeotermal sektörüne daha çok katkı sunmayı planladıklarını, bu nedenle İzmir'e temsilci atadıklarını dile getirdi.

Odalarının, yenilenebilir ve temiz enerjinin kullanımının artmasını desteklediğini vurgulayan Kurt, "Sondaj, kuyu tamamlama, üretim ve rezervuar konularındaki tecrübemizle jeotermal sektörüne katkı sunmak üzere çalışmalarımıza başladık. Çalışmamız tamamlandıktan sonra başta kamu olmak üzere sektörün tüm bileşenleriyle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin jeotermal kurulu gücünde dünya dördüncülüğüne çıktığına işaret eden Kurt, "Bu gerçekten takdir edilmesi gereken büyük bir başarıdır. Şimdi bunu sürdürülebilir kılmak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan da sektörün beklentilerine ilişkin, "Sektör, jeotermal kaynaklarla ilgili destekleme mekanizmasının uzatılmasını istiyor. Ulusal ve uluslararası yatırımların daha etkin gerçekleşmesi için bu desteklere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Murathan, özellikle jeotermale yönelik algının negatif yönde değiştiğini, bu algının önemsenmesi ve ele alınması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title