Haberler

"UFKA YOLCULUK" 6. Kez Başladı

Güncelleme:

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 6 ncısı, "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konusuyla kayıtlara başladı.

Balıkesir'deki organizasyonu proje ortağı olarak, VİTAMİN Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü gerçekleştirecek. "Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz" temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek 6. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nın 13 Kasım 2017 tarihinde başlayan kayıtları, 04 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN www.ufkayolculuk.com internet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 8 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

ENGELLİLER VE MAHKUMLAR DA YARIŞIYOR!

Engelliler ve mahkumların katılabildiği yarışma 11 (on bir) farklı kategoride yapılacak. A, B, C, D, E, F ve I Kategorileri Türkçe dilinde, G, H ve K kategorileri Arapça dilinde, J Kategorisi ise İngilizce dilinde olacak. Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışma; A Kategorisi (10 yaş altı), B Kategorisi (10-14 yaş), C Kategorisi (14-19 yaş), D Kategorisi (19-30 yaş), E Kategorisi (30 yaş üstü), F Kategorisi/İhtisas Kategorisi (Resmi veya fahri din görevlileri, imamlar, müezzinler, Kur'an kursu hocaları, vaizler vs.), G Kategorisi (Arapça 18 yaş altı), H Kategorisi (Arapça 18 yaş üstü), I Kategorisi (Türkçe online), J Kategorisi (İngilizce online), K Kategorisi (Arapça online) olmak üzere 7'den 70'ine 8 milyar insanlığın istifadesine sunulacak.

ONLİNE SINAV Yarışmaya sınıflardan bağımsız olarak www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden I (Türkçe online) Kategorisinde 8 Nisan 2018 saat: 10.15'de (TSİ), J (İngilizce online) ve K (Arapça online) Kategorilerinde 15 Nisan 2018 saat: 11.00 ve 18.00'de (UTC) yapılacak.

YARIŞMANIN TÜRKİYE ÖDÜLLERİ Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre Seyahati + bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 Umre Seyahati + 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak. Bu kategorilerde 4. – 10. olanlara ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak.

YARIŞMANIN BALIKESİR ÖDÜLLERİ Yarışmanın A, B, C, D, E kategorilerinde birinci olanlar 1500 TL + Kitap Seti, ikinci olanlar 1000 TL + Kitap Seti, üçüncü olanlar 750 TL + Kitap Seti, 4.-10. olanlar Küçük Altın + Kitap Seti ödüllerine hak kazanacak.

DESTEK OLAN KURUMLAR Projeye destek olan; Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı yanında resmi ve özel yüzlerce kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin ortaklığında on binlerce gönüllü ile gerçekleşmesi bekleniyor.

EN GENİŞ KATILIMLI… Hicri 1438, miladi 2017 yılında Kur'an-ı Kerim Meali konusuyla düzenlenen Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması, bin 754'ü yurtdışından, 6 bin 969'u cezaevlerinden olmak üzere Türkiye geneli ve 98 ülkeden 595 bin 372 kişi kayıt yaptırdı. Türkiye'nin 81 ili, 853 ilçesi, KKTC, Almanya, Belçika, Kazakistan, İngiltere ve İsveç'teki sınav merkezlerinde, 235 cezaevinde, www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden ise dünya genelinde başarıyla tamamlanan bu organizasyona 17 bin 246 gönüllü destek verdi. Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarına şimdiye kadar toplamda 1 milyon 494 bin 802 kişi kayıt yaptırdı.

NEDEN KUR'AN VE SÜNNET BÜTÜNLÜĞÜ? Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olan yarışmanın bu yılki "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konusu ile Kur'an ve Sünnetin ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlayıp yaşamak, Toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturmak, Yüce dinimiz İslam'ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek, Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur'an-ı Kerim'i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korunmak hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Balıkesir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title