Haberler

UEFA Başkanı Platını, Fenerbahçe Kulübü ve Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı Ziyaret Etti

UEFA Yönetim Kurulu Toplantısına Katılmak Üzere İstanbul'a Gelen UEFA Başkanı Michel Platini, Fenerbahçe Kulübü ve 2009 UEFA Kupası Finalinin Oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı Ziyaret Etti. Platini, Tüm Stat Kompleksini Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile Beraber Gezdi.

UEFA Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere İstanbul'a gelen UEFA Başkanı Michel Platini, Fenerbahçe Kulübü ve 2009 UEFA Kupası finalinin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı ziyaret etti. Platini, tüm stat kompleksini Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile beraber gezdi.

UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA Genel Sekreteri David Taylor ve diğer UEFA yetkilileri, UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından Kadıköy'e geldi. Platini, Şenes Erzik ve diğer konuklar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kapısında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ile Teknik Direktör Arthur Zico tarafından karşılandı. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen ziyaret boyunca Platini'ye kulüp ve statla ilgili bilgiler verildi. Platini ve konuklar, ilk

olarak 1907 Tribünü'nü gezdi. Burada Platini ve UEFA'dan diğer konuklara, isimlerine çıkarılmış Fenerbahçe Kart hediye edildi. Platini, daha sonra sırasıyla soyunma odaları, koridorlar, saha, FB TV, Fenerium ve Fenerbahçe Müzesi'ni gezdi. Platini, koridorlarda gördüğü tarihi resimler hakkında Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'dan detaylı bilgiler aldı. UEFA Başkanı Platini, Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yılına atıfta bulunarak müze defterine, "Zaferlerle dolu bir yüzyıl daha" ibarelerini yazdı. Daha sonra

kulüp binasına geçen Platini'ye burada Başkan Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe forması ve plaket hediye edildi.

Ziyaret sırasında futbol tarihi açısından çok önemli ve unutulmaz bir olay da yaşandı. UEFA Başkanı Platini ile ziyaret boyunca samimi bir şekilde sohbet eden ve Platini'nin "Benim en iyi arkadaşım" dediği Brezilyalı teknik adam Arthur Zico, adeta 1986 Meksika Dünya Kupası'nın rövanşını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptı. Platini ile Zico, Migros tribünündeki kaleye 2 penaltı atışı yaptı ve penaltı atışından sonra maçlarda olduğu gibi forma yerine ceketlerini değiş tokuş ettiler. Birbirlerine

sarılarak poz veren Platini ve Zico, futbolun bir kültür, dostluk ve artık tarihin bir parçası olduğunu herkese gösterdi.

Arjantinli efsanevi futbolcu Maradona'nın yıldızlaştığı 1986 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa ile Brezilya çeyrek finalde karşı karşıya gelmiş, penaltı atışları sonucu Fransa Brezilya'yı 5-4 yenmişti. Bu olaya atıfta bulunan iki dev futbolcu daha sonra çıktıkları FB TV'nin canlı yayınında birbirlerine övgü dolu sözler söylediler. FB TV'nin canlı yayınında soruları cevaplayan Platini, "Türkiye de benim gibi, futbol gibi. Önümüzdeki sezon UEFA finalinin yapılacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı çok güzel.

Tek kelimeyle muhteşem diyebilirim. Zico benim en iyi arkadaşım. Şu an burada olduğu için çok mutluyum. Zico, Fenerbahçe için çok iyi şeyler yapacak" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico da, "Platini efsaneleşmiş bir insan. UEFA'da kendisine başarılar dilerim" diye konuştu.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise, "Platini 2009 UEFA finalinin oynanacağı stadı görmek istedi. Hem de Başkan Yıldırım'a ziyaret için verilmiş sözü vardı. Bu ziyaretle her ikisini de gerçekleştirdi" dedi.

(İY-İY-NÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title