Haberler

Uçhisar'daki İnşaat Durduruldu

Güncelleme:

Nevşehir'de Kentsel Sit alanı içinde yapılan 11 odalı butik otelin inşaatı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durduruldu.

Nevşehir'in Uçhisar Beldesi Tekeli Mahallesi'nde peribacaları içerisinde Kentsel Sit alanı içinde yapılan 11 odalı butik otelin inşaatı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durduruldu.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, 19 Kasım 2012 tarihli Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı'ndan gelen yazı üzerine bölgede yapımı devam eden inşaatın yapımının durdurulduğunu açıkladı. Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Savaş, şöyle konuştu:

"Kuruldan onaylı bir proje ile Uçhisar Belediye Başkanlığı'ndan izin almış bir proje. Başladığından bu yana sivil toplum örgütleri, duyarlı kişiler bir takım kaygılar uyandıran, 'Geri dönüşü mümkün olmayan ve buranın coğrafik ve tarihi kimliğine aykırı mı?' endişesi uyandıran bir proje olduğunu biliyorum. Buna yönelik projeyi eleştiren yazılı müracaat bugüne kadar olmamıştı. Fakat sayın Bakan, Müsteşar ve diğer yöneticilerle görüşmelerimizde bu konuda toplumda kaygı olduğunu ifade etmiştik. Bu medyada da ağırlıklı olarak yer almaya başlamıştı. Bunun üzerine, bakanlığımız yetkilileri, kuruldan bilgi alarak ön bir araştırma yapmıştı. Ama 19 Kasım tarihli Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı imzalı bir yazısı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden uzman bir heyetin gelerek konuyu yerinde inceleyeceği ve inceleme sonuçlanana kadar inşaatın yapımına ara verilmesi yönünde bir talimat aldık. Bu doğrultuda inşaatın yapımına uzman heyet, raporunu tamamlayana kadar ara verilecek. Toplumdaki kaygı veya duyarlılık, kurumların daha sağlıklı karar vermesi için sivil toplum denetemini anlamında önemli. Bu kaygıların izale edilmesi gerekir. Birebir arzulanan sonucu doğurmayabilir, ama ifade edilen, endişe edilen kaygıların araştırılarak gerçekten böyle bir sonuç doğup doğmayacağının uzman kişiler tarafından irdelenmesi gerekir. Bu proje ile alakalı yapılacak olan da bu. Uzman bir ekip kurulun onaylamış olduğu ve yapım izni almış kaçak olmayan bir proje uygulamasını sonradan bir bakış açısı ile değerlendirmesini yapacak. Bende bunun sonucunu bekliyorum. Ekibin araştırmalarına bu hafta veya önümüzdeki hafta geleceğine inanıyorum. Çok kısa sürede incelemesini yapacağını tahmin ediyorum."

Proje sorumlusu Sercan Soybaş ise, Kentsel Sit Alanında aynı konumda devam eden inşaatların bulunmasına karşın sadece kendilerinin inşaatının durdurulmasının üzdüğünü belirtti. Soybaş, şöyle konuştu:

"Daha evvel de beyan ettiğimiz gibi, bu proje Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 18-20 ay gibi oldukça uzun bir zaman içerisinde incelenerek izin verilen ruhsatlı bir proje olduğunu ifade etmek isterim. İnşaat teknikleri açısından da yapılması gerekleri şu anda yerine konmaktadır. Bölgenin gerçeği olan diğer imalatlardaki betonarme karkas ve bölgesel taş dokusu ile tekrar bölgeye uyumlu hale getirileceği herkesçe bilinmektedir. Burada karıştırılan şey, bizim kentsel sit alanında olduğumuzu ve diğer projelerde kentsel sit alanında devam ederken bizim durdurulmuş olmamız bizi üzmektedir. Yetkililerce bu durumun incelenerek sonuca ulaştırılacağını ümit ediyoruz önceden yapılan butik otellerinde bu şekilde yapıldığını biliyoruz." - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Savaş Nevşehir Uçhisar Tekeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title