Haberler

Twitter Kampanyalarında Yatırımın Geri Dönüşü %40

Güncelleme:

Bağımsız bir araştırma, Twitter üzerinden yapılan pazarlama kampanyalarının diğer medya kanallarına kıyasla %40 daha fazla yatırım getirisi olduğunu gösteriyor.

"Twitter pazarlama kampanyaları ne kadar etkili? Video reklamları gerçekten satışları artırıyor mu? Ürün ve marka pazarlamasının doğru karışımı nasıl olmalıdır?" sorularından yola çıkarak, pazarlama ve iletişim ağı Dentsu Aegis Network (‎@DentsuAegis) (DAN), küresel medya ajansı Carat Global (‎@CaratGlobal) ve pazarlama etkinlik ajansı Data2Decisions (‎@globald2d) (D2D), dört müşteri için üç pazarda verilen Twitter reklamlarının iki yılını kapsayan Pazarlama Karışım Modeli (MMM) çalışmaları yürüttü. Bu şirketler arasında iki gıda şirketi, öncü bir içecek üreticisi ve küresel bir moda şirketi yer alıyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Twitter reklamlarının ortalama yatırım getirisi diğer kanallardaki ortalama medya yatırım getirisinin %40 üzerinde. Ayrıca yapılan çalışmalar, Twitter'ın Promoted Video (öne çıkarılan video) reklam formatının, satışları artırma konusunda Twitter'ın diğer reklam formatlarına göre %20 daha etkili olduğunu ve Twitter'da ürün odaklı reklamların en yüksek kısa dönem yatırım getirisi olduğunu gösterdi.

1.TWİTTER KAMPANYALARI BÜYÜK PARA GETİRİYOR

Twitter'daki reklam kampanyalarında harcanan her bir dolar için çalışmadaki dört marka, ortalama 2.70 dolar gelir elde etti ve bu ortalama yatırım getirisi, diğer medya yatırımlarındaki ortalama yatırım getirisinden neredeyse %40 daha fazla.

2. ÖNE ÇIKARILAN VİDEOLAR SATIŞI ARTIRIYOR

Çalışma aynı zamanda öne çıkarılan videoların pazarlamacılar için yatırım getirisini artırmada özellikle etkili olabileceğini de gösterdi. Örneğin, Birleşik Krallık'taki Pringles (Kellogg's) ortalama medya yatırım getirilerinin üç katı olan muhteşem bir getiri elde etti.

Genel olarak, Promoted Video diğer Twitter reklam formatlarına kıyasla satışları artırma konusunda %20 daha iyi olduğunu kanıtladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Twitter Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title