Haberler

Tuzla'daki Ölümleri Meclis İnsan Hakları Komisyonu da Araştıracak

Tuzla Tersanesindeki İşçi Ölümlerine İlişkin Tartışmalar Devam Ederken Meclis İnsan Hakları Komisyonu da, Kurduğu Alt Komisyonla Ölümleri Araştırma Kararı Aldı.

Tuzla tersanesindeki işçi ölümlerine ilişkin tartışmalar devam ederken Meclis İnsan Hakları Komisyonu da, kurduğu alt komisyonla ölümleri araştırma kararı aldı.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Tuzla tersanelerinde meydana gelen iş kazaları sonucu yaşanan işçi ölümlerini araştırmak üzere toplandı. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, toplantının girişinde gazetecilerin soruları üzerine Tuzla'da iş güvenliği konusunda sorunlar olduğunun anlaşıldığını belirterek bu sorunun ne olduğunu araştıracaklarını söyledi. Toplantıda ise İstanbul Tuzla Tersanesinde son zamanlarda meydana gelen iş kazalarını yerinde incelemek üzere bir alt komisyon kurulması kararlaştırıldı. AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş başkanlığında kurulan alt komisyonda, AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş ve Denizli Milletvekili Mithat Ekici ile DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal yer alacak. Alt komisyon çalışmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından da bir müfettişin görevlendirilmesine karar verildi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title