Haberler

Türofed Başkanı Barut: "Erken Seçim Turizme Zarar Vermez"

Türkiye Otelciler Federasyonu (Türofed) Başkanı Ahmet Barut, Erken Seçim Tarihinin 22 Temmuz 2007'ye Alınmasının Turizm Sektörü Açısından Herhangi Bir Ekonomik Kayıp Yaratmayacağını Söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, erken seçim tarihinin 22 Temmuz 2007'ye alınmasının turizm sektörü açısından herhangi bir ekonomik kayıp yaratmayacağını söyledi. Barut, "Her demokratik ülkede seçim olur. Turist seçimle ilgilenmez. Eğer turistin ihtiyaçlarını eksiksiz giderirseniz memnun olarak evine gönderirsiniz. Genel seçim sürecinin yurtdışı taleplerinde herhangi bir olumsuzluğa sebep olacağını sanmıyoruz" dedi.

"TURİST SEÇİMLE İLGİLENMEZ"

Barut, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin erken seçim kararı ile sosyal bir hukuk devleti olarak sistemin gerektirdiği doğal sürecin içine girdiğini ifade etti. Turizm sezonunun başladığı bir dönemde yükselen siyasi tansiyonun turizmi nasıl etkileyeceğinin merak edildiğini dile getiren Barut, "Her demokratik ülkede seçim olur. Turist seçimle ilgilenmez. Eğer turistin ihtiyaçlarını eksiksiz giderirseniz memnun olarak evine gönderirsiniz. Genel seçim sürecinin yurtdışı taleplerinde herhangi bir olumsuzluğa sebep olacağını sanmıyoruz" diye konuştu.

"İÇ TURİZM SEZONU AĞUSTOS-EYLÜL AYLARINA KAYABİLİR"

Sezonun tam ortasına denk gelen erken seçim tarihinin yerli turistin tatile çıkış tarihlerinde değişikliğe sebep olacağına dikkat çeken Barut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Seçim tarihinin 22 Temmuz'a alınmasının iç turizm talebinde bazı değişikliklere sebep olması doğaldır. Yerli turistin sayısında olmasa da tatil zamanlamasında farklılaşmalar olacaktır. Beklentimiz bundan önce tatil için ağırlıklı olarak Temmuz-Ağustos aylarını tercih eden yerli turistin, seçim dolayısıyla tatilini 22 Temmuz sonrasına planlayacağı yönündedir. Dolayısıyla iç turizm için yüksek sezon, bu seneye mahsus olarak Temmuz-Ağustos yerine Ağustos-Eylül aylarına kayabilir. Sektörümüzün bu süreçte tedirgin olmasına gerek yoktur." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title