Haberler

Türklim, Limanların Geleceğini ve Sorunlarını Masaya Yatırıyor

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (Türklim), Limanların Daha Verimli Çalışmasını Sağlamak ve Sorunlar İçin Ortak Çözüm Geliştirilmesine Destek Olmak Amacıyla "Liman Yatırımları Hakkındaki Mevzuat ve Uygulamalar" Konulu Seminer Düzenliyor.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM), limanların daha verimli çalışmasını sağlamak ve sorunlar için ortak çözüm geliştirilmesine destek olmak amacıyla "Liman Yatırımları Hakkındaki Mevzuat ve Uygulamalar" konulu seminer düzenliyor.

Seminer, 6 Nisan 2007 tarihinde The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Başkanlığını Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın yapacağı seminere, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, Tekn. Arş.Genel Müdürü Hasan Hami Yıldırım, Denizcilik Müsteşarlığı Dz. Ulaş. Genel Müdürü Özkan Poyraz ile Özel Liman İşletmecileri, Deniz Ticaret Odası, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile sektörün temsilcileri katılacak. Özel sektörden liman ve iskele işletmelerinin temsilcilerini ilgili bakanlık yetkilileri ile buluşturacak seminerde, liman ve iskele işletmelerinin daha verimli hale getirilmesinin yanı sıra sektörün diğer sorunları da ele alınacak, sorunların çözüm yolları tartışılacak.

Seminerin açılış konuşmasını yapacak olan TÜRKLİM Başkanı Kaan Gürgenç, limanların deniz ticareti ve lojistik sektörünün en önemli konularından biri olduğunu belirterek, "Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasının avantajlarından yararlanamıyoruz" dedi.

Gürgenç, devlet limanlarına çok uzun süre yatırım yapılamaması, özelleştirme işlemlerinin çok uzun sürmesi ve tamamlanamaması nedeniyle artan dış ticarete paralel yükselen iş hacmini karşılamak üzere özel limanların mevcut kapasitelerini artırmak veya yeni yatırıma gitme zorunluluğu doğduğunu ve bu ihtiyacın halen devam etttiğini anlattı. Gürgenç, hem mevcut yatırımların önünü açmak hem de yeni yatırımcıları cesaretlendirmek için düzenleyecekleri seminerle konunun ilgili taraflarını bir araya getirerek güç birliği yaratmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title