Haberler

Türkiye'ye rakip olan 6 ülke, Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun kuruluşu için imzaları attı

Güncelleme:

Türkiye'ye rakip olan Mısır, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İtalya ve Ürdün'ün oluşturduğu Doğu Akdeniz Gaz Forumu, Mısır'ın başkenti Kahire'de imzalanan anlaşmayla, resmi bir statüye dönüştürüldü.

BBC'nin haberine göre Mısır, İsrail, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve Ürdün'ün video konferansla yapılan törende imzaladığı kuruluş anlaşmasıyla, Doğu Akdeniz'den doğalgaz ihracatını teşvik etmek isteyen altı ülkenin oluşturduğu forum, resmi bir statü kazandı.

Grup, aynı zamanda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz çıkarma tartışmasında, Türkiye'nin bölgesel rakiplerini bir araya getiriyor. Ayrıca İsrail, forumun Arap komşularıyla ilişkilerini güçlendirmesini umuyor.

FİLİSTİN DE İMZA ATACAK İDDİASI

Mısır'ın resmi haber ajansı MENA, daha önce Filistin Yönetimi'nin de anlaşmaya imza koyacağını bildirmişti. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, yaptığı yazılı açıklamada Filistin Yönetimi'nin de Forum'un bir parçası olduğunu söyledi.

FRANSA DA KATILMA BAŞVURUSU YAPTI

Fransa da Forum'a katılma başvurusu yaparken, ABD ve Avrupa Birliği gözlemci statüsü talep etti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Doğu Akdeniz Türkiye İsrail Ürdün Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (153)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

BOŞ YERE İSRAİL VE MISIR İLE PAPAZ OLMASAYDIK ŞİMDİ BU ORTAKLIKDA BİZDE OLURDUK DEĞERMİYDİ FİLİSTİNLİLER İÇİN YADA MISIRDA Kİ İŞE YARAMAZ BAZI GRUPLAR İÇİN.

27
73
yanıtYanıtla
Erdal:

Ağzınıza YÜREĞİNİZE sağlık

yanıt8
yanıt8
Volkan:

Sen git bi arayı düzelti ver

yanıt0
yanıt0
qwerty:

Yav zaten papaz olmamız için mursi''yi devirip mursiyi getirdiler. Sisi''nin ipleri kimin elinde görmüyorsunuz??

yanıt8
yanıt2
ÇOK BİLİYON:

BU DÜŞÜNCELERİNLE KİM OLDUĞUN BELLİ OLUYO KENDİ ÇIKARLARINI SATAN VATANINI SATAR

yanıt13
yanıt3
XXX OKTAY:

evet çok güzel ve mantıklı doğru yazmışsın boşu boşuna papaz olduk tabiki kimse kusura bakmasın iyi düşünen mantıklı insanlar dediğim çözecekler farkındamısınız türkiye kendi kendine yalnızlığı tercih etti !

yanıt3
yanıt4
krm colak:

daha çıkarılmamıs doğalgaz için pkk ya ve türk düşmanlarına her fırsatta yardım eden eli kanlı katillerle neden anlaşmıyoruz diye eleştiri yapıyorsunuz değer mi?

yanıt10
yanıt6
Ismail hakki:

Bu nediyor ya bos bos konusuyor.iste asli hanim

yanıt2
yanıt4
KUDÜS:

kudüsün hiç mi önemi yok ya sizin için? bugün kudüs için sessiz kalan yarın medine mekke için sessiz kalır!

yanıt2
yanıt1
poyraz57:

Ülke emin ellerde merak etmeyin, , kahvehanelerde oyun onanirken yeni kagitlarla virusun bulasmayacagini sanan bir zihniyte ülkeyi yönetseydi cokdan parcalanmisidi, , , türkiye tarihinin en gücülü dönemindedir, 7 düvelde birlesseler hepsini halt edecek ordumuz milletimiz vardir, yillarca batiyi dost bildik ne oldu arkamizdan vurdular pkk yi 40 senedir beslediler halada solah veriyor seref yoksunlari, , bakyiorum hemen kuduz köpek gibi araplara saldirmaya hazor kita var, , nezaman uaynacaksiniz bimem

29
18
yanıtYanıtla
Tüm 153 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title