Haberler

Türkiye Olmasa Başka Nereye Gidebiliriz Ki"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gülsima Durmen ile röportaj- Çocuklardan detaylar Afganistan'daki silahlı çatışmalardan kaçarak geçen yıl ailesiyle Türkiye'ye sığınan Özbek asıllı Gülsima Durmen, Bursa'da mahallelinin desteğiyle kiralanan evde 5 çocuğuyla yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gülsima Durmen ile röportaj- Çocuklardan detaylar Afganistan'daki silahlı çatışmalardan kaçarak geçen yıl ailesiyle Türkiye'ye sığınan Özbek asıllı Gülsima Durmen, Bursa'da mahallelinin desteğiyle kiralanan evde 5 çocuğuyla yaşamını sürdürmeye çalışıyor.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçen yıla kadar Afganistan'da yaşayan Hacı Abdulkadir ve Gülsima Durmen çifti, ülkedeki çatışma ortamı ile baskılardan kaçarak, çocuklarına daha iyi gelecek kurmak amacıyla Türkiye'ye sığındı.Durmen çifti, çocukları Dilara (15), İbrahim (13), Muhammed (10), Meryem (9) ve Ahmed (2) ile geçen yıl temmuzda Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesine yerleşti.Özbek aile, Türkiye'de geçen ilk 4 aylarında, daha önce umre ziyaretinde tanıştıkları Bursalı ailenin evinde kaldı. Onların destekleriyle yaşamlarını sürdüren Durmen ailesi için mahalle sakinlerince ev kiralandı.Ülkesinde geçirdiği kaza nedeniyle rahatsızlığı süren Hacı Abdulkadir Durmen, haziranda Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirerek beyin ölümü gerçekleşen Durmen'in organları, doktorların görüştüğü eşi tarafından bağışlandı.Hacı Abdulkadir Durmen'in akciğeri, karaciğeri, kalbi ve korneası alınarak, Bursa ile İzmir'de organ bağışı bekleyen hastalara nakledildi.Yaşam mücadelesi veren Gülsima Durmen ise 5 çocuğunu okutabilmek için destek bekliyor.- "İnsaniyet namına eşimin organlarını bağışladım"Gülsima Durmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen eşinin organlarını, hastaların hayat bulması için bağışladığını ifade etti.Çok yardımsever olan eşinin birçok kez Türk Kızılayına kan bağışında bulunduğunu belirten Durmen, şöyle konuştu: "Türkiye'ye geldikten sonra bize kol kanat geren, yardımcı olan insanlara vefa borcumuzu ödemek adına bunu yapmam gerektiğini düşündüm. İnsaniyet namına eşimin organlarını bağışladım. Kesinlikle hiçbir maddi beklentim yok. Bizler kardeşiz, din kardeşiyiz, kan kardeşiz. Organ bağışı yaptıktan sonra, rüyamda bir gece eşimi gördüm, bana organlarını bağışladığım için çok mutlu olduğunu söyledi."Durmen, eşinin vefatından sonra tanıdıkları aileler ve mahallelinin yardımlarıyla hayata tutunmaya çalıştıklarını bildirdi.- "Tek isteğim çocuklarımı okutabilmek"Çocuklarıyla yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Durmen, en büyük isteğinin onların eğitiminin sağlanması olduğunu belirtti.Bursa Göç İdaresi Müdürlüğüne Türk vatandaşlığına geçme başvurusunda bulunduğunu anlatan Durmen, vatandaşlık hakkı kazanması halinde çocuklarının eğitiminin kolaylaşacağını söyledi."Türkiye olmasa başka nereye gidebiliriz ki? Bize yardım eden herkesten Allah razı olsun. Tek isteğim Türkiye'de kalmak ve çocuklarımı okutabilmek" diyen Durmen, kendisi ve eşinin eğitim almadığını, çocuklarının da aynı durumu yaşamasını istemediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Şevket Yılmaz Afganistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title