Haberler

Türkiye'nin En Soğuk İlçesi Doğalgazla Isınacak

Türkiye’nin en soğuk ilçesi olan Van’ın Çaldıran ilçesinde doğalgaz çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Türkiye'nin en soğuk ilçesi olan Van'ın Çaldıran ilçesinde doğalgaz çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Türkiye'de hava sıcaklığının eksi 40 ile 46 dereceleri bulduğu Tendürek Dağı eteklerindeki Çaldıran'da, doğalgazın ilk kaynağı geçen ay düzenlenen törenle yapılmıştı. Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar'ın yaptığı girişimler sonucu ilçeye doğalgazın verilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu yaz sezonunda vatandaşların doğalgazdan faydalanmaları için çalışmaların aralıksız devam ettiğini anlatan Kaymakam Dundar, "Çaldıran İlçemiz, bilindiği gibi ülkemizde hava sıcaklığının eksi 40 dereceyi bulduğu yerlerden biridir. İran sınırında ve Tendürek Dağı eteklerinde bulunan ilçemizi doğalgazla tanıştırmak için yaptığımız girişimler sonucu bu büyük projeyi cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin destekleri ile hayata geçirdik. Geçen ay doğalgazın ilk kaynağını yaparak, startını vermiştik" dedi.

Şu an aralıksız bir şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kaymakam Dundar, "İlçemizde kalıcı projelerin kazandırabilmesi için büyük çabalar sarf ettik, ediyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz her sözü tek tek yerine getirerek, ilçemizi yaşanır bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Hemen ilçemizin 500 metre yanından geçen doğalgaz ana borusu bulunmaktadır. Maalesef bundan istifade edilmemiş. Yaptığımız çalışmalar sonunda eksi 40 derecelerin yaşandığı ilçedeki vatandaşlarımızın doğalgaz nimetinden faydalanmalarını sağladık. Bu da bizleri mutlu ediyor. Yapılan ilk kaynağın ardından doğalgaz ana borusundan BOTAŞ'ın yüksek basınçlı hattından 20 bin metre küplük ARM-A basınç hattından 5 bin metre küp ve 6 inçlik çelik borularla şehir merkezine hat döşenmektedir. Yüksek basınçtan gelecek olan 1800 metrelik çalışmanın 800 metrelik kısmı tamamlandı. 1800 metresi çelik borularla yapılacak çalışmanın devamı poliüretan borularla devam ederek ilçemize eylül ayı sonuna kadar vatandaşlarımızın hayali olan doğalgaz verilecek inşallah" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çaldıran Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title