Haberler

Türkiye Kamu-Sen'in Asgari Geçim Endeksi Araştırması

Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasında, eylülde dört kişilik ailenin asgari geçim haddi 4 bin 729 lira 26 kuruş olarak tespit edildi.

Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasında, eylülde dört kişilik ailenin asgari geçim haddi 4 bin 729 lira 26 kuruş olarak tespit edildi.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezinin 2016'nın eylül ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı.

Buna göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 332 lira 77 kuruş olarak hesaplandı. Çalışan tek kişinin açlık sınırı da bir önceki aya göre yüzde 0,43 artışla bin 797 lira 45 kuruşa çıktı.

Dört kişilik ailenin asgari geçim haddi, bir önceki aya göre yüzde 0,13 yükselerek, 4 bin 729 lira 26 kuruş oldu.

Eylülde dört kişilik ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı bin 788 lira 96 kuruş, sağlıklı beslenebilmesi için gerekli harcama ise günlük 35 lira 51 kuruş olarak hesaplandı.

Ortalama 2 bin 703 lira 84 kuruş ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının yüzde 39,4'ünü oluşturdu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 723 lira 81 kuruş olarak belirlenen kira gideri ise ortalama maaşın yüzde 26,77'sine denk geldi.

Eylülde bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için maaşından geriye yalnızca 914 lira 71 kuruş kaldı.

"Döviz fiyatlarındaki artış yeni zamlar olarak dönecek"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, kamu görevlilerinin yılbaşından beri sürekli gelirini kaybettiğini, bu durumun eylülde de sürdüğünü belirtti.

"Siyasi ve ekonomik sıkıntılar devam ederken, memura zam diye verilen üç kuruşun artık hiçbir hükmü kalmadı." ifadesini kullanan Koncuk, "Döviz fiyatlarındaki artış önümüzdeki aylarda bütün harcama kalemlerine yeni zamlar olarak dönecek. Bütün bu gerçeklere karşın memur ve emeklilerin enflasyon farkı ödemesinden yüzde 1,8'i hasıraltı ederek sözde tarihi başarıya imza atan sahte kahramanların vicdanları nasıl rahat etmektedir?" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Koncuk Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title