Haberler

Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kendi Binasına Kavuştu

Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şubesi Türkiye'de Kendi Binasına Kavuşan İlk Şube Oldu.

Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şubesi Türkiye'de kendi binasına kavuşan ilk şube oldu.

Adıyaman Valiliği katkılarıyla kendi binalarına taşınan Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği yeni binanın açılışını yaptı. Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkan Vekili Ebubekir Fırat, Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Şenöz, kaymakamlar ve siyasi parti başkanları açılışa katıldı. Üç katlı binanın iki katı dernek tarafından kiraya verilirken, en üst katta dernek faaliyetleri yürütülecek.

Türkiye'de kendi binasına sahip ilk şube olan derneğin açılışında konuşan Vali Halil Işık, derneğin Adıyaman şubesinin bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, "Daha önceden İl Özel İdare binasında faaliyet yürüten derneğimizin kendine ait bir yer olması için yaptığımız çalışmalar sonucunda yeni binaya kavuştular. Düzenlediğimiz yardım kampanyaları ve bir kısım katkılarla derneğimiz kendi binasına kavuştu. Daha önceden Adıyamanspor'un lokali olarak kullanılan bu binanın kulüp tarafından satılacağını öğrenince biz talip olduk ve binayı satın aldık. Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler aileleri burada birlik ve beraberlik içerisinde olacak ve kurumsallaşacaklardır. Bu ailelere ne kadar hizmet etsek azdır. Onlar bizim onurumuz ve gururumuzdur" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Dernek Başkanı Süleyman Bayır ise, derneğin faaliyetlerinden bahsederek, "Bize babalık eden Valimiz Halil Işık, bizim elimizden tutmuş ve bizlere bu binayı kazandırmıştır. Kendisine şükran borçluyuz. Derneğimize üyeleri ve ailelerinin haklarını savunmak, sosyal hayat şartlarını iyileştirmek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunarak kendi aramızda dayanışma sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Kurdele kesiminin ardından binanın içerisi gezilerek, ikrama geçildi.

(AA-OÇ-Y) 15.05.2008 18:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title