Haberler

Türkiye'den uzanan yardım eli Nepal'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştı

Güncelleme:

Kurulduğu günden bugüne, dünyanın her yerinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), bu yıl da "Kardeşini Unutma, Beklenen Sensin" temasıyla yardım bekleyenlerin umudu oldu.

Kurulduğu günden bugüne, dünyanın her yerinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), bu yıl da "Kardeşini Unutma, Beklenen Sensin" temasıyla yardım bekleyenlerin umudu oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelindeki hayırseverlerin yaptığı bağışlar, TDV aracılığıyla dünyanın farklı coğrafyalarındaki çok sayıda insanın yüzünü güldürdü.

Birçok ülkede olduğu gibi Nepal'de de zor şartlarda yaşayan ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan TDV gönüllüleri, hazırlanan yardım kolilerini Nepalgunj şehrindeki ailelere dağıtmaya başladı.

Bölgedeki halk tarafından coşkuyla karşılanan TDV görevlileri, gıda paketlerini ve çeşitli hediyeleri farklı mahallelerdeki 250 aileye ulaştırdı.

"Bu yıl da bizi yalnız bırakmadılar"

TDV ile birlikte çalışan İslami Sangh Nepal Organizasyonu'nun Nepalgunj Sorumlusu Obaıdur Rahman Khan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'ye sevgi ve selamlarını gönderdiğini belirtti.

Türkiye'yi çok sevdiklerini ifade eden Khan, "Ramazanı yaşadığımız şu günlerde TDV aracılığıyla yapılan bu yardımlar dolayısıyla Türkiye halkına çok teşekkür ederiz, minnettarız. Bizi her yıl olduğu gibi bu yıl da yalnız bırakmadılar. Türkiye sadece bizim değil tüm ihtiyaç sahiplerinin umudu konumunda. Bize yardım gönderen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Yardım yapılan ihtiyaç sahiplerinden Mohammad Raees ise TDV'ye, gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Raees, "Nepal'de birçok insan açlık sınırının altında yaşıyor. Çok zor şartlarda hayatımızı sürdürüyoruz. İyi beslenemiyoruz, iyi sağlık hizmeti alamıyoruz. Her yıl yapılan bu yardımlar bizim için çok önemli." dedi.

Yardımların ramazan boyunca çeşitli bölgelerdeki insanlara ulaştırılacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Nepal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title