Haberler

Türkçe Treni Türkçe'nin Başkenti Karaman'a Ulaştı

735.Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ankara Garı'ndan yola çıkan Türkçe Treni, Kırıkkale ve Kayseri duraklarının ardından Karaman'a ulaştı.

735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ankara Garı'ndan yola çıkan Türkçe Treni, Kırıkkale ve Kayseri duraklarının ardından Karaman'a ulaştı.

Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 735. Yıl Türk Dil Bayramı etkinliklerine Ankara Garı'ndan yola çıkarak başlayan Türkçe Treni, Kırıkkale ve Kayseri duraklarının ardından akşam saatlerinde Karaman'a ulaştı. Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve 75 üniversiteden yaklaşık 200 öğrencinin içinde bulunduğu Türkçe Treni, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, protokol üyeleri ve vatandaşlar

tarafından çiçeklerle karşılandı. Karaman Garı'ndaki törenden sonra kortej oluşturan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte 1. İstasyon güzergahından Aktekke Meydanı'na kadar Mehter Takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Kutlamalarda konuşan Karaman Valisi Süleyman Kahraman, "Yoldan geldik ama yorgun değiliz. Türkçe'ye gönül verenlerin selamlarıyla geldik. Biz Türkçeye gönül verenlerin samimiyetiyle karşılandık. Bu büyük sevinç bu büyük bir onur. Gördük ki nereye gidersek gidelim bu toprağın insanıyla gönlümüz bir. Çünkü Türkçe'nin her kelimesi bu torağın acılarından ve sevinçlerinden doğmuş. Aynı kelimeleri konuşuyoruz, çünkü gönüllerimiz aynı aşkla dolu. Bu birliktelik ve beraberlik elbette ki, birilerini

kıskandıracak elbette ki gönüller arasındaki bağı koparmaya çalışanlar olacak. Ama dil ile bağlanan diş ile çözülmez. Bizim özümüz bir, sözümüz bir. Türkçe'nin ufkumuza yeni kapılar açmasını ve Türk Dil Bayramı'nın ilimize ülkemize ve insanlığa sevinçler yeni umutlar yaşatmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, "Anadolu da dil birliğinin bozulduğu, Türk birliğinin sarsıldığı bir dönemde Karamanoğlu Mehmet Bey, o ünlü fermanıyla Türkçe'nin Anadolu'da köklü bir çınar halinde yeşermesine vesile olmuş, Türkçe'yi devlet dili olarak kabul etmiştir. İşte bizim o günden bugüne kadar amacımız bu etkinlikleri yapmak suretiyle toplumda çocuklarımızda ve ailelerimizde Türkçe birliği ortaya çıkarmaktır. Gerçekten dilimiz ağzımızdaki anamızın ak sütü kadar helal bir dildir" dedi.

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise, "Bütün dünyada Türkçe üzerine yazılmış bütün eserleri toplamaya başladık. Şu anda son derece zengin harika bir koleksiyonumuz var. Allah izin verirse bütün dünyada Türkçe adına kurulmuş en büyük haber kaynağı olacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Uğurlu, Karaman'ın sloganının da "Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene" olması konusunda Karamanlılardan destek istedi.

Konuşmaların ardından kutlamalara katılanların gökyüzüne bıraktığı fenerler renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikler Grup Yaren adlı müzik grubu tarafından verilen konser ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Dil Bayramı Kırıkkale Kayseri Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title