Haberler

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Çeker Açıklaması

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, "Hükümet, almış olduğu desteğin karşılığında 'Sendikalar Kanunu' ile ilgili düzenlemeyi ivedilikle hayata geçirmelidir" dedi.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, "Hükümet, almış olduğu desteğin karşılığında 'Sendikalar Kanunu' ile ilgili düzenlemeyi ivedilikle hayata geçirmelidir" dedi. Çeker, grevli ve toplu sözleşmeli sendikal haklara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen'in başkanlık ettiği 2004 yılında yapılan toplu görüşmelerde hükümeti temsilen katılan Başbakan Yardımcısı ve kamu işveren kurulu ile anlaşma sağlanamadığını, bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın araya girerek Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'a, "Daha ne istiyorsunuz size söz veriyorum, grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hak vereceğim" dediğini hatırlatarak, Başbakan'ın 7 yıldır sözünü yerine getirmediğini savundu.

12 Eylül referandumunda Anayasa değişikliğinin kabulü için kamu çalışanlarından, grevli ve toplu sözleşmeli sendika yasasını çıkartma karşılığında 'Evet' oyu istediğini iddia eden Çeker, halkın referandumda 'Yüzde 58 Evet' oyu vererek, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı verilmesini onayladığına dikkati çekti.

Çeker, şöyle devam etti: "Peki sonuç? Sadece kocaman bir hiç. Çünkü hükümet, sadece toplu sözleşme maddesini referandumdan geçirdi. Onu da iyice incelediğimizde içeriğinin daha önce yapılan toplu görüşmelerden daha geri olduğunu görebiliyoruz. Sayın Başbakan, hükümet programında, "İnsanlar doğuştan, devredilemez ve vazgeçilemez temel hak ve özgürlüklere sahiptir.

İnsanlığın ortak değeri olan temel hak ve özgürlükler, devlet idaresi altında onurlu bir hayat sürebilmenin ön şartıdır" dedi. Biz de Türk Sağlık-Sen olarak diyoruz ki, onurlu bir hayat sürebilmenin ön şartı kişinin emeğinin pazarlığını yapmasından geçer. Hükümet, almış olduğu desteğin karşılığında 'Sendikalar Kanunu' ile ilgili düzenlemeyi ivedilikle hayata geçirmelidir. Bu yapılmadığı takdirde üç milyon memur ve aileleri ile birlikte yaklaşık 12 milyon vatandaşımız mağdur edilmiş olacaktır. Hükümet, tatilde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) toplayarak 15-30 Ağustos tarihleri arasında hükümet ile kamu çalışanları arasında yapılacak toplu sözleşmelerden önce bu kanun ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapmalıdır. "

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title