Haberler

Türk Sağlık Sen'den Lokmalı Protesto

Güncelleme:

Türk Sağlık Sen üyeleri, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi otoparkının, hasta yakınları ile sağlık çalışanlarına kapatılmasına, lokma döktürerek tepki gösterdi.

Türk Sağlık Sen üyeleri, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi otoparkının, hasta yakınları ile sağlık çalışanlarına kapatılmasına, lokma döktürerek tepki gösterdi.

Hastane bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, otoparkın kapanması nedeniyle kendilerinin yanı sıra hasta yakınlarının da büyük zorluklar yaşadığını ifade etti. Hasta yakını Ailelerin araçlarını bırakacak yer bulamamaları nedeniyle yol üzerinde inerek hastalarını yani çocuklarını kucaklarında taşıyarak hastaneye yetiştirmeye çalıştıklarını belirten sağlık çalışanları, uygulamanın bir an önce sona erdirilmesini istedi. Basın açıklaması sonrasında hasta yakınlarına lokma dağıtan hastane çalışanları, "Yönetimin yaptığı uygulamalar nedeniyle hem bizim hem de hasta yakınlarının ağzının tadı kaçtı. Bu nedenle lokma döktürüyoruz. İnşallah hasta yakınları ve biz, mağduriyetten kurtuluruz" dedi. Sağlık çalışanlarının eylemine çevredeki hasta yakınları da alkışlarla destek verirken, Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, ailelere kendi eliyle lokma ikram etti.

OTOPARK AÇILMALI

Hastane otoparkının acil durumdaki hastaların yakınlarına ve sağlık çalışanlarına açılması gerektiğini savunan Başkan Doğruyol, "Hasta yakınları araçlarını bırakacak yer bulamadığı için büyük sıkıntılar yaşıyor. Yollarda inerek, çocuklarını kucaklarında taşıyor. Daha önceden hastane otoparkının personele ve onkoloji hastalarının yakınlarına açıldığını ifade eden Doğruyol, sözde gerekçelerle otoparkın kapatıldığını ifade etti. Hastanede otopark alanı en azından çocuklarını acil olarak hastaneye getirmek isteyen vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına açılabilir. Hastane yönetiminin görevi bu tür sıkıntıları çözmektir. Ayrıca kurumda hastane içerindeki değişikliklerden dolayı büyük bir huzursuzluk yaşandığını ifade eden Doğruyol, idarecilerin kendi asli işleriyle uğraşmaları gerektiğini" sözlerine ekledi.

EK MASRAF OLUYOR

Türk Sağlık Sen İşyeri Temsilcisi Emine Altundağ ise, "Otopark kapatıldıktan sonra, Hastane yönetimi personelin otopark ihtiyacını çevredeki otel ve okullarla otopark için anlaştı. Bu doğrultuda ücret karşılığında çevredeki otoparklara abone olmamız ve böylece sorunun çözülmesini istiyorlar. Biz ise otopark alanların kapanması nedeniyle, böyle bir ek masrafa girmek istemiyoruz ve pek çok çalışanımız sabah çocuklarına kreşe okula bırakmak için zorlanmaktadır. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekmektedir dedi." dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Doğruyol Behçet Uz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title