Haberler

Türk İş Genel Başkanı Kumlu: Uzlaşma Yok

Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Tekel İşçilerinin Durumuyla İlgili Olarak, "Uzlaşma Yok" Dedi.

TÜRK İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin durumuyla ilgili olarak, "Uzlaşma yok" dedi. Kumlu, Başbakanlık'ta yapılan ikinci görüşme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin iyileşmeye yönelik teklifler getirdiğini belirtti.

Kumlu ve beraberindeki heyet, ilgili bakanlarla Başbakanlık Yeni Bina'da TEKEL işçilerinin sorununu görüştü. Kumlu daha sonra gazetecilere bir açıklama yaptı. Kumlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Başbakan'la görüşmemizden sonra, Maliye Bakanı'na bir çalışma yapmasını söylemişti. Bugün 2. kez bir araya geldik. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Bey'le. Sayın Başbakan'ın da sizlerle paylaştığı 4-C "nin iyileştirilmesi anlamında bir öneri ile geldiler bize biz başından beri bu arkadaşlarımızın burasının özelleştirmenin neticesi ama kapatma olduğundan dolayı daha önceki yapılan uygulamalarını benzerinin bunlara da yapılması gerektiğini özlük haklarıyla birlikte başka kamu kurum ve kuruluşlarına geçmelerinin sağlanması anlamında her görüşmemizde bunları dile getirdik. Ancak şu anda son gelinen nokta da özellikle 4-C'de kıdem tazminatı yok kıdem tazminatını ödeyelim. İzinleri yok. Bu izinlerini 22 güne çıkaralım ancak bizim taleplerimiz de bunun örtüşmediğinden dolayı kabul etmemizin mümkün olmadığını ifade ettik ve ayrılıyoruz. Kumlu bir gazetecinin "Bir uzlaşma yok diyebilir miyiz?" sorusuna "Bizim taleplerimizin karşılanmadığına göre bir uzlaşma yok demektir" dedi.

Kumlu, maaşta süre anlamında bir değişiklik olmadığını ifade ederek, "Yani farklılık şu biz 4857 sayılı yasaya tabi arkadaşlarımızın başka kuruma geçmesini talep ediyoruz hükümet 4C Statüsünde çalıştırılması anlamında yaklaşım gösteriyorlar. Bu anlamda bir uzlaşma temin edemedik" diye konuştu.

3 Şubatta bir grev kararı vardı o karar da uygulanacak mı? sorusuna Kumlu, onu değerlendireceğiz. Ayrıca TEKGIDA-İŞ sendikasının kendi almış olduğu açlık grevi ile ilgili bir kararı var bunları oturup değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Kumlu, her zaman görüşmeye hazır olduklarını belirtti ve "Biz şimdi üç bakan ile görüştük. Onlar da önerilerimizi değerlendireceklerdir" dedi. (ANKA/SON)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title