Haberler

Ttb: Torba Yasası Tıp Eğitimini Yerle Bir Edecek

Ttb Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, "İthal Hekim" Gündemiyle Meclise Taşınan ve "Torba Yasa" Olarak Nitelendirilen, Tasarısının Ülkenin Niteliğini Denetlenemeyen ve Ciddi Sağlık Skandalına Yol Açacak Hekimlerle Doldurmakla Kalmayıp, Eğitim Hastanelerinde Türkiye Tarihinin En Büyük ve En Tehlikeli Kadrolaşmasına Yol Açacağını Söyledi.

-TTB Merkez konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, "ithal hekim" gündemiyle meclise taşınan ve "torba yasa" olarak nitelendirilen, tasarısının ülkenin niteliğini denetlenemeyen ve ciddi sağlık skandalına yol açacak hekimlerle doldurmakla kalmayıp, eğitim hastanelerinde Türkiye tarihinin en büyük ve en tehlikeli kadrolaşmasına yol açacağını söyledi.

-Gürsoy, yasa tasarısını mecliste geçirmesi durumunda sağlık alanında örgütlü bulunan kurumlar ile yasal yollardan tepkilerini dile getireceklerini belirterek, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ilgili tüm kurumlarla görüşeceklerini kaydetti.

İSTANBUL (ANKA) – Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, TBMM'de görüşülmeye başlanan ve "Torba Yasa Tasarısı" olarak bilinen, "Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın Türkiye tarihinin en büyük ve en tehlikeli kadrolaşmasına yol açacağını belirterek, ithal hekim girişiminin bin bir emekle ulaşılan tıp eğitimindeki düzeyi yerle bir edecek bir durum olduğunu söyledi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy ve TTB Merkez Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, TBMM'ye "ithal hekim" gündemiyle taşınan "torba yasa" tasarısına ilişkin İstanbul Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

"TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK KADROLAŞMA HAREKETE"

Gençay Gürsoy, burada yaptığı konuşmada, tasarının Türkiye'nin niteliği denetlenemeyen ve ciddi sağlık skandallarına yol açacak hekimlerle doldurmakla kalmayıp, eğitim hastanelerinde Türkiye tarihinin en büyük ve en tehlikeli kadrolaşmasına yol açacağını kaydetti. İthal hekim gündemiyle popülerleştirilen bu yasa tasarısının, sağlık alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşma harekatına zemin hazırlayacağını dile getiren Gürsoy, ithal hekim girişiminin bin bir emekle ulaşılan tıp eğitimindeki düzeyi yerle bir edecek bir durum olduğunu ifade etti. Gürsoy, "Kanunun Türk olmayan hekimlerin ülkede hizmet verip vermemesi değil, dünyada belirli bir düzeye taşınan ülkenin tıp eğitiminin tüm değerleri yok sayılarak, birçok ülkeden niteliği tartışmalı bir biçimde 100-150 dolara hekim getirtileceğinin Başbakanlık gibi çok yetkili ağızlarca ifade edilebilmiş olması" dedi.

Radyoloji çalışanlarının çalışma sürelerinin uzatılmasına ve anestezi teknisyenlerinin yetkilerine dair maddelerin de Sağlık Bakanlığı'nın gayri ciddiliğini gösterdiğini vurgulayan Gürsoy, söz konusu yasa tasarısında hastaları sigorta firmalarının insafına terk edecek olan maddeler olduğunu söyledi.

SAĞLIKÇILAR EYLEM HAZIRLIĞINDA

Gürsoy, AKP iktidarının 13 Şubat'ta engellere söz konusu yasa tasarısını mecliste geçirmesi durumunda sağlık alanında örgütlü bulunan kurumlar ile yasal yollardan tepkilerini dile getireceklerini kaydetti. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ilgili tüm kurumlarla görüşeceklerini aktaran Gürsoy, 10 Şubat Ankara'da bütün Oda yöneticileriyle Genel Yönetim Kurulu'nu toplayarak, sağlık alanındaki yasa tasarısına karşı, eylem ve etkinlik takvimi çıkaracaklarını bildirdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title