Haberler

Tskb'den Çevre Konferansı

Tskb, Çevre Yatırımlarının Finansmanıyla İlgili Bir Konferans Düzenlendi. "Tskb ile Önceliğimiz Çevre" Adlı Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında, Gerçekleştirilen Panelde Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Konuları Ele Alındı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), çevre yatırımlarının finansmanıyla ilgili bir konferans düzenlendi. "TSKB İle Önceliğimiz Çevre" adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında, gerçekleştirilen panelde çevre ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı.

TSKB tarafından düzenlenen konferansa, İş Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu, Türkiye Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, Dünya Bankası (IBRD) Türkiye Ofisi Direktör Yardımcısı Keiko Sato, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Türkiye Bölgesi Başkanı Hakan Lucius, KfW Türkiye Ofisi Proje Direktörü Melih Çadırcı, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Proje Direktörü Marion Jubern, AFD Proje Sorumlusu Yekbun Gürgöz, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB) Ülke Direktörü Elif Timur ve TSKB Kurumsal Pazarlama Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Burak Akgüç konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Halil Eroğlu, amacın, çevre konusuna ilgili tüm kesim tüm kesimleri bir araya getirerek, çevre bilincinin aşılanmasını sağlamak olduğunu belirterek, Türkiye'nin geleceğinin çevre ve yenilenebilir enerjiden bağımsız düşünülemeyeceğini kaydetti. Eroğlu, 135 Hidroelektrik projesinin, 2011 yılına kadar devreye girmesinin beklendiğini ifade ederek, "Bu yatırımlarla 3200 MW'lık bir enerji kapasitesi oluşacak. Aynı durum, rüzgar enerjisi projeleri için de geçerli. Türkiye'nin ufkunda çok sayıda hidroelektrik, rüzgar ve jeotermal enerji yatırım projesi bulunuyor ve bu projeler, kredi ve danışmanlık destekleriyle hayata geçirilecek" diye konuştu.

-"ÇEVRESEL DUYARLILIĞI YÜKSEĞE ÇIKARMALIYIZ"-

Ersin Özince de çevre konusunda daha fazla gecikilecek zaman kalmadığını dile getirerek, gelişmeyi ve kalkınmayı dışlamadan doğal çevreyi de gözetecek gerçekçi çözümlerin üretilmesi gerektiğine işaret etti. Yatırımcıların bu konuda teşvik edilmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Özince, "Ekonomik büyümenin ve istihdamın özel sektör tarafından gerçekleştirilmesi bugün artık tüm dünyada yerleşik sistem haline gelmiştir. Bu nedenle çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasında; bu hedefi hayata geçirecek mekanizmaların kurulmasında da özel sektörün öncü rolüne ihtiyaç vardır" diye konuştu. Özince, çevresel duyarlılığın kurumların sosyal sorumluluklarının en önemli temellerinden biri olduğunu belirterek, çevre konusunda kamuoyu duyarlılığını daha yükseğe çıkarmanın gerekliliğine değindi.

-" TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİREN EN ÖNEMLİ KONULAR, SU VE ENDÜSTRİYEL KİRLİLİK"-

Konferansta Dünya Bankası'nın Türkiye'ye yaptığı finansal destekler hakkında bilgi veren Keiko Sato, su ve endüstriyel kirliliğin Türkiye ve komşuları için çok önemli konular olduğunu kaydetti. Sato, Türkiye'de 2008-2011 yılları için hükümetle stratejik plan belirlediklerini belirterek, "Şimdiye kadar, yenilenebilir enerjiye 200 milyon doların üzerinde fon ayırdık, enerji için 336 milyon dolar, atıklar için 275 milyon dolar ayrıldı" diye konuştu. İstanbul Belediyesi alt yapı çalışmaları için 332 milyon dolarlık bir projenin yakında başlayacağını dile getiren Sato, Türkiye'de ayrıca, hava kalitesiyle ilgili olarak 2006 sonu itibariyle 4 bin tonun üzerinde ozonu delen maddenin ortadan kaldırıldığına işaret etti.

AFD Proje Sorumlusu Yekbun Gürgöz ise, Türkiye'deki inşaat sektörünün, toplam enerji tüketiminin yüzde 31'inin temsil ettiğine dikkat çekerek, 8.7 milyon olan mevcut binanın enerji tasarrufu için büyük bir potansiyel olduğunu belirtti. Gürgöz, mevcut binalar için 2 milyon dolarlık yatırım, yeni binalar için de 300 milyon dolarlık yatırım gerektiğini dile getirdi. (ANKA)

(DG/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title