Haberler

Trabzonspor'da Özak'a Birleştirici Rol Önerisi

Trabzonspor Yönetiminden Genel Kurul Kararı Çıkarmasını İsteyen Muhalefet Kanadı, Kulübün Eski Başkanlarından Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın Devreye Girerek Birleştirici Dol Üstlenmesini İstedi.

TRABZONSPOR yönetiminden genel kurul kararı çıkarmasını isteyen muhalefet kanadı, kulübün eski başkanlarından Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın devreye girerek birleştirici dol üstlenmesini istedi.

Bordo mavili takımın Bursaspor yenilgisinden sonra düşme hattının hemen üzerinde yer alması, muhalefetin çalışmalarını hızlandırdı. Camiada Kulüp Başkanı Nuri Albayrak, yönetim kurulu, teknik direktör Ziya Doğan ve futbolculara karşı oluşan ciddi güven bunalımının sadece kongreyle aşılabileceğini öne süren muhalefetin ileri gelenleri, Başkan Albayrak'ın bu konuda formül üretmesi gerektiği üzerinde durmaya başladılar.

Muhalefet, Başkan Albayrak'ın en azından gidilecek kongrede yeniden aday olarak yönetimini değiştirmesiyle güven tazelemesinin suların durulmasına yol açacağını öne sürdü. Sadece teknik direktör değişikliğiyle sorunların aşılamayacağı görüşünü ileri süren muhalefet, yönetimdeki çatışmaların önüne geçmek için değişikliğinin gerekli olduğunu kaydetti.

BAŞKAN DA RAHATSIZ

Başkan Albayrak'ın da yönetimdeki görüş ayrılıkları ve çatışmalardan oldukça huzursuz olduğu belirtildi. Özellikle Asbaşkan Haşim Sayitoğlu ve Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu arasındaki ciddi görüş ayrılıklarının zaman zaman ortaya çıkmasının Başkan Albayrak'ı rahatsız eden konuların başında geldiği iddia edildi. Sezon başında Lazaroni'nin takımın başına getirilmesinden yabancı oyuncu tranfserlerine, Ziya Doğan'ın göreve getirilme sürecine kadar bir çok konuda görüş ayrılığına düşen Sayitoğlu ve Hacıosmanoğlu'nun anlaşamadığı son nokta, Ziya Doğan'ın görevine devam edip etmemesi konusunda oldu.

Takımın 7 maçta 6 mağlubiyet almasının sorumlusu olarak Ziya Doğan'ın gönderilmesini isteyen Haşim Sayitoğlu ve Trabzon kanadı yöneticilerinin bu görüşüne karşılık Başkan Yardımcısı Hacıosmanoğlu, tecrübeli çalıştırıcıyı savundu. Hacıosmanoğlu, Başkan Albayrak'ı da Ziya Doğan'a bir şans daha verilmesi için ikna etti. Ancak Başkan Albayrak'ın da 2 yöneticisinin tutumundan rahatsız olduğu belirtildi.

MUHALEFETTEN İMZA ATAĞI

Başkan Nuri Albayrak'ın Fenerbahçe maçından sonra kongre konusundaki sorulara, ''Mali Genel Kurul'a seçim maddesi konulması için şu ana kadar kimse başvurmadı'' açıklaması, muhalefeti harekete geçirdi. Muhalefetin kongre kararı almaya yetecek yaklaşık 900 imzanın toplanması için önümüzdeki günlerde çalışma başlatacağı bildirildi. İmza kampanyasının İstanbul'daki üyeleri de kapsayacağı belirtildi.

ÖZAK DEVREYE GİRSİN

Trabzonspor'un kongreye gitmesini isteyen muhalefetin önemli isimleri, yönetimin istifası halinde kulübü 2007 sonundaki olağan kongreye kadar götürecek bir yönetim oluşturulması için eski başkanlardan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın ön ayak olmasını seslendirmeye başladı. Eski asbaşkanlardan Nevzat Şakar, Trabzonspor için şu anda tek çözümün Bakan Özak olduğunun altını çizerek, ''Özak'ın önderliğinde herkes sorumluluk almalı ve kulüp için ne gerekiyorsa yapmalı'' dedi.

Eski futbol şubesi sorumlusu Hayrettin Hacısalihoğlu ise yeni bir yönetimin Faruk Özak ve Mehmet Ali Yılmaz önderliğinde toplanmasının en doğru karar olacağını iddia etti. Eski yönetici Ali Özbak'da Trabzonspor'un geldiği noktada en büyük görevin Bakan Özak'a düştüğünü, eski başkanın mutlaka kişilerüstü birleştirici bir konumda yer alarak kulübü içinde bulunduğu kaostan çıkarması gerektiğini söyledi.

SİYASİ ARENAYA TAŞTI

Trabzonspor'un içinde bulunduğu durum, şehrin siyasilerini de hareketlendirdi. CHP Trabzon İl Başkanı ve eski yönetici Cafer Hazaroğlu, yönetimin başarısızlığın ortada olduğunu belirtirken şunları söyledi:

''Yönetim hemen çekilerek kulübün önünü açmalı. Yönetimi oluşturanlar, samimi ve bir şeyler yapmayı isteyen kişiler ama maya maalesef tutmadı. Trabzonspor'un durumu çok iyi de biz mi görmüyoruz. Kulübü politikaya bulaştırdılar.''

ÖZE DÖNÜŞ FORMÜLÜ

Bu arada Ziya Doğan'ın ani bir kararla gönderilmesi halinde takımın başına getirilebilecekler arasında Giray Bulak'ın ismi ön plana çıktı. Samet Aybaba ve Rıza Çalımbay'ın ise bu konuda fazla şanslı olmadığı öne sürüldü. Eski futbolculardan bir grup ise Başkan Albayrak'a Ahmet Suat Özyazıcı-Şenol Güneş ikilisinin takımın başına getirilmesini teklif etti. Öneride Özyazıcı'nın genel menacer veya Futbol AŞ genel müdürü konumuyla futbolla ilgili tüm tasarruflarda bulunabileceği, Güneş'in de takım kuruluşu ve çalıştırmasıyla ilgilenmesi yer aldı.

Camiada konuşulan diğer bir formülün ise şu anda Trabzonspor alt yapısının başında bulunan Özkan Sümer'in Futbol A.Ş.'nin başına getirilerek transfer ve takımı yönetmesi istenebileceği bildirildi.

TERAPİ HÜSEYİN'E KALDI

Bursaspor yenilgisinin dönüşünde havalimanında taraftarların büyük tepkisiyle karşılaşan futbolcuların morallerini düzeltme görevi kaptan Hüseyin'e kaldı. Başta yabancı oyuncular olmak üzere arkadaşlarıyla konuşan Hüseyin, ''İçinde bulunduğumuz durum çok zor ama bu günlerin de geçeceğine inanmalı ve Ankaraspor maçından mutlaka 3 puanla ayrılmalıyız'' dedi.

Bu arada Hüseyin'in takım otobüsü havalimanından ayrılırken, taraftarların olası tepkisine karşı hiç bir futbolcunun karşılık vermemesini istediği ve bu konuda arkadaşlarını sık sık uyardığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title