Haberler

Togo Heyetinin Eskişehir Ziyareti

Togo Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Ishola Sanni ve Hükümet Sözcüsü Aouli Poutouli ile Birlikte 10 İşadamı, Eskişehir'e Geldi.

Togo Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Ishola Sanni ve Hükümet Sözcüsü Aouli Poutouli ile birlikte 10 işadamı, Eskişehir'e geldi.

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri (TUSKON) Konfederasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılmak üzere Togo Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gelen heyet, Eskişehir'de bir dizi ziyarette bulundu. Togo'nun Ticaret Bakan Yardımcısı Ishola Sanni, Hükümet Sözcüsü Aouli Poutouli ile 4'ü bayan 10 işadamı, Eskişehir İşadamları Derneği (ESİD) Başkanı Yüksel Pilgir ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikalarda incelemelerde bulundu. Ülkelerinde yapacakları yatırımlar öncesinde araştırmalarda bulunan Togolu heyet, Türk misafirperverliğinden memnun kaldıklarını ifade etti. Ülkelerinde yaşanan sıkıntıları anlatan Togolu konuklar, Türk işadamlarının kendilerine destek vermelerini isteyerek, "Fransa, ülkemize bazı yatırımlar yapıyor. Ancak, bize ödenen paralar daha sonra tekrar kazanç olarak alınıyor" dedi.

Heyetin makamında ziyaret ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, "Togo, küçük bir Afrika ülkesi. Sizlerin gelirini bu ülkelerin geri aldığını söylüyorsunuz. Zengin ülkelerin emperyalist duyguları bitmiyor. Her ülkede demokrasi önemlidir. Her ülkenin sosyal demokrasisi olması gerekir. Ayrıca, kişiler arasında da demokrasi gerekmektedir" diye konuştu.

Ülkelerinde Türk Okulu olduğunu vurgulayan Togolu yetkililer, Türkçe öğrenmek için Eskişehir'deki öğretim görevlilerinden kurs almak istediklerini sözlerine ekledi.

Heyet, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı da ziyaret edip, bir süre görüştü.

(OÖ)

21.05.2007 17:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title