Haberler

TOBB-dıhk İşbirliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Almanya Başta Olmak Üzere Tüm AB'den Destek Beklediklerini İfade Etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Almanya başta olmak üzere tüm AB'den destek beklediklerini ifade etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 1. Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği toplantısında konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin 5 yıldır başarıyla sürdürdüğü reform sürecini devam ettirmek ve AB vizyonunu korumak için destek istedi. Hisarcıklıoğlu, "Bu kapsamda Alman özel sektör temsilcilerinin önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. 2007 yılının ilk yarısındaki Alman dönem başkanlığında bu desteğin önemi bir kez daha görülmüştür. Alman dönem başkanlığının Türkiye-AB katılım sürecine desteği

için müteşekkiriz" dedi.

Almanya'da yaşayan Türk girişimcilerin Türkiye-Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler için hayati önemde olduklarına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "AB'deki Türk girişimcilerin yüzde 68'i Almanya'da yerleşiktir. Yüzde 75'i bir meslek diplomasına sahip, Türklerin yüzde 45'e yakını ise Alman vatandaşıdır. Bu özellikler de onlara, Alman ve Avrupa politikalarında söz hakkı vermektedir. Bu hakkı, ülkemizin AB üyeliği yolunda desteklenmesi için doğru şekilde kullanılması önemli ve zaruridir" diye konuştu.

Türkiye'ye vize engelinin bir an önce kaldırılması talebinde bulunan Hisarcıklıoğlu, Almanya'da yürürlüğe giren yeni göç yasasının da Türkiye'yi rahatsız ettiğini ifade etti.

1. Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği toplantısıyla önemli bir adım atıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) ile yapacağımız anlaşmanın altında mesleki eğitim yatıyor. Buradaki Türk gençliğine yönelik mesleki eğitim kazandırarak bunların Alman ekonomisinde daha katkı sağlayabilecek, daha çok kazanç sağlayabilecek bir noktada TOBB ile DIHK işbirliği yapacaktır" şeklinde konuştu.

DIHK Başkanı Ludwig Georg Braun ise Türkiye ile Almanya'nın iki dost ülke olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin AB yolunda Almanya'nın desteğine ihtiyacı var. Türkiye'ye AB yolunda destek vermemiz ekonomik ilişkilerden geçiyor. Batı ve Doğu Almanya'nın birleşmesinden sonra Berlin'de değişim yaşanmıştır. Türkiye'nin önünde bulunan meseleler de buna benzer güçlükler içermektedir. Bu sorunların aşılmasında kültürel yakınlaşmada önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

(SE-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title