Haberler

'Tişörtlerin Parasını Okuldan İstedi'

Öğretmen Halil İbrahim Özçimen'i, İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi'ne Katıldığı ve 19 Mayıs Törenlerinde Öğrencilerine Ön Yüzünde Atatürk Portresi, Arka Yüzünde de 'Cumhuriyete Sahip Çık' Yazılı Tişört Giydirdiği Gerekçesiyle Aylık Kesme Cezasına Çarptıran Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmenin İzinsiz İl Dışına Çıktığı ve İzmir'den Getirdiği 12 Tişörtün Parasını Okul Aile Birliğinden Almay...

ÖĞRETMEN Halil İbrahim Özçimen'i, İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi'ne katıldığı ve 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerine ön yüzünde Atatürk portresi, arka yüzünde de ‘Cumhuriyete Sahip Çık’ yazılı tişört giydirdiği gerekçesiyle aylık kesme cezasına çarptıran Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin izinsiz il dışına çıktığı ve İzmir'den getirdiği 12 tişörtün parasını okul aile birliğinden almaya çalıştığı için cezalandırıldığını öne sürdü.

Selçuklu İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Halil İbrahim Özçimen'e 13 Mayıs'ta İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi'ne katıldığı ve 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerine ön yüzünde Atatürk portresi, arka yüzünde de ‘Cumhuriyete Sahip Çık’ yazılı tişört giydirdiği gerekçesiyle aylık kesme (40 YTL) cezası verip şimşekleri üzerine çeken Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, uygulamayı savundu.

İl Müdür Vekil Rahmi Ulu'nun imzasını taşıyan yazılı açıklamada, IYAŞ Selçuklu İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Halil İbrahim Özçimen hakkında yapılan soruşturma ile ilgili yerel ve ulusal basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü. Açıklamada, Özçimen'e ikamet ettiği ilin hudutlarını izinsiz terk ettiği için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/C-(g) maddesi kapsamında işlem yapıldığı ve ‘aylıktan kesme’ cezası verildiği belirtildi.

‘TİŞÖRTLERİN PARASINI OKULDAN ALMAYA ÇALIŞTI’

Ayrıca, Özçimen'in İzmir'den getirdiği 12 tişörtün parasını okul aile birliğinden almaya çalıştığı için ve müdürün izni olmadan öğrencilere giydirdiği için cezalandırıldığı savunulan açıklamada şöyle denildi:

“Halil İbrahim Özçimen 13 Mayıs'ta İzmir'de katıldığı mitingden getirdiği 12 adet tişörtü okul müdürünün izni olmadan öğrencilere giydirdiği, izin verilmemesine rağmen tişörtlerin parasını Okul Aile Birliği'nden almaya çalıştığı; bu nedenle hakkında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/B-(a) (Kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde kusurlu davranmak) maddesi kapsamında işlem yapılmıştır. Okulda işleyen bir sistem olduğu, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 60. maddesinde okul müdürlerinin görev tanımının yapıldığı, okuldaki tüm işleyiş ve uygulamalardan okul müdürünün birinci dereceden sorumlu olduğu, okul müdürünün izni olmadan yaptığı fevri hareketlerle okul müdürünü öğretmenler önünde rencide ettiği, okuldaki tüm öğretmenlerin Atatürkçü ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı kişiler olduğu, bu konunun tartışılamayacağı kamuoyuna duyurulur.”

SENDİKA: KUYRUKLU YALAN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu açıklamasına öğretmen Özçimen'in bağlı bulunduğu sendika olan Eğitim- Sen'den açıklama gecikmedi. Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Zühtü Altıntaş şunları söyledi:

“Bu kuyruklu bir yalandır. Öğretmenimize iftira atılıyor. Kesinlikle, Atatürk aşığı bir öğretmen 12 tişörtün parasının peşine düşmez. Böyle bir durum sözkonusu değil. Bunu okuldaki tüm öğretmenelere de sorabilirler. Zaten öğretmenimiz bu tişörtleri de parayla almadı. Yürüyüşteki Eğitim- Sen üyeleri hediye etti. Bu tam çamur atmadır. Madem öğretmenimiz böyle bir girişimde bulundu, o zaman ne diye 19 Mayıs'ta soruşturma açılmadı. Hem suçlular, hem güçlüler. Bu konuda, sendikamız İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz hakkında dava açacak. Hesap verecekler.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title