Haberler

Ticaretin Altın Çağı E-Ticaret ile Başladı

Türkiye'nin Önde Gelen E-Ticaret Yazılımları Üreticisi Bilginet, Gaziantep Ticaret Odası'nda, Elektronik Ticaretin Her Açıdan Anlatıldığı Önemli Bir Toplantıya İmza Attı.

Toplantıya e-ticaret ve finansman çözümleri ile Türkiye İş Bankası, e-ticaret başarı öyküleri ile Damat&Tween ve Kütahya Porselen katılım gösterdi.

Prof. Dr. Emre Alkin, etkinlikte "Kriz Sonrası Artçı Şoklar ve Reel Sektörün Yeni Tecrübeleri" konulu bir sunum yaptı.

Firmaların işine internetin gücünü katarak; sanal âlemde yeni ve karlı bir iş kurmalarını ve dünyaya açılmalarını sağlayan Bilginet Bilişim Teknolojileri, E-ticaret'in KOBİ'ler için sunduğu büyüme fırsatları ve yeni yatırım alanlarını anlatmak üzere Türkiye'de 15 farklı ilde yapacağı etkinliklerin ilkini Gaziantep'te iş dünyasının yoğun ilgisi ile gerçekleştirdi.

E-ticaretin, KOBİ'ler için sağladığı büyük kazanç fırsatlarının yanı sıra, finansman imkanlarının ve başarı öykülerinin anlatıldığı toplantıya, Prof. Dr. Emre Alkin'in ekonomik kriz sonrası yaşanan artçı şoklar ve bu şokların atlatılması için gereken yeni projeler konulu sunumu damga vurdu.

Bilginet Genel Müdürü Ercüment Erdem, Gaziantep Ticaret Odası Bilişim Komitesi Başkanı Hamit Deveci tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başlayan toplantıya çok sayıda girişimci adayı katıldı.

Bilginet Genel Müdürü Ercüment Erdem konuşmasında; "Ticarete dayalı altyapısından dolayı Gaziantep, e-ticaret sektörü için de potansiyel bir fırsat merkezidir. Bu sebeple Bilginet olarak her zaman ifade ettiğimiz "e-ticaret… Gerçek ticaret" sloganımız, Gaziantep'te tam olarak karşılık buluyor. Çünkü ticarete hâkimseniz elektronik ortamda da başarılı adımlar atarak yepyeni bir dünyanın kapılarını açabiliyorsunuz.2010 yılı TÜİK rakamlarına göre hanelerin %41,6'sı yani yaklaşık 32 Milyon kişi internete erişebiliyor. İnternet erişimi olan kişilerin sadece ve sadece %15'inin internetten alışveriş yaptığını gözlemlemekteyiz. Bu da önümüzdeki pazar fırsatını görmek adına önemli bir veri sağlıyor" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Bilişim Komitesi Başkanı Hamit Deveci ise; son yıllarda bilişim yatırımlarının önemli oranda arttığını belirterek, veri güvenliği, bilişim hukuku gibi konuların büyük önem kazandığını ifade etti.

Bilginet Pazarlama Müdürü Yetkin Şekeroğlu ise yaptığı sunumda "E-ticaret ve Pazarlama" konusunda önemli bilgiler paylaştı. Şekeroğlu "Doğru pazarlama karması ile çok uygun maliyetlerle e-ticaret mağazalarınızı tanıtabilir ve önemli miktarda gelir elde edebilirsiniz" dedi.

Damat & Tween İnternet Mağazacılık Yöneticisi Levent Arar ve Kütahya Porselen ve Çikolata Sepeti İnternet Mağazacılığı Yöneticisi Özgür Gür, şirketlerinin e-ticaret yatırımlarını detayları ile anlatarak bu yatırımların kendilerine sağladıkları fırsatları ifade ettiler. Özellikle e-ticaretin normal mağazacılığa göre büyük bir maliyet avantajı sağladığını belirten konuşmacıların ortak vurgusu pazarlama kolaylıkları oldu.

Yerel e-ticaret mağazası sahibi Bristol Center Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çeliksöz ise; Gaziantep'te 10 yıl önce ticaretin daha da zorlaşmaya başladığını belirterek, yeni yöntemlerle kendini geliştiren firmaların başarılı olabileceğini, bunun için de kendilerinin zücaciye ürünlerini internetten satarak farklılaştıklarını iletti.

Prof. Dr. Emre Alkin : "Bu günlerde altın ve döviz almak, paraşütsüz uçaktan atlamaya benziyor…"

Son olarak etkinlikte söz alan Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, küresel ekonomik kriz ve sonrasındaki artçı şokları anlattı. Döviz ve altın piyasalarının kriz sonrasında hala büyük risk taşıdıklarını ifade eden Alkin; "Bugünlerde döviz yada altın almak, paraşütsüz uçaktan atlamakla aynı riski taşıyor. Bu nedenle satın almalı mıyım diye soran herkese söyleyebileceğim tek şey, heyecan istiyorsanız alternatif sporlar yapın" diyerek mevcut riskleri aktardı.

2011 yılında izlememiz gereken önemli veriler ABD'nin ekonomik büyümesi, mevcut kredilerin genişlemesi, AB ülkelerinin borçlarının çevrilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası olduğunu ifade eden Alkin; "Bu veriler çok önemli veriler. Bunları sürekli takip etmek gerekiyor. Devletlerin borçluluk oranlarının arttığını gözlemliyoruz. Hatta devletlerin borcu ödemek için almadıkları görüşü de çok yaygın. Herkes anaparadan ziyade faizinin peşinden koşuyor. Büyüdüğünü söyleyen birçok ülkede sıkıntılar var. Avrupa Birliği ülkelerinden kısa sürede çok olumlu geri dönüşler beklemenin anlamı yok" dedi.

Türkiye'de cari açığın sebebinin ithalat olduğunu söyleyen Emre Alkin; Libya'da ve Japonya'da krizler yaşanırken, Türkiye'de nasıl hala otomotiv ve emlak satışı yapılabildiğini soran bir konuğa ise; "Almanlar enflasyondan, Amerikalılar durgunluktan korkar ama biz Türkleri korkutmak mümkün değildir. O nedenle ne yaparsanız yapın Türklerin isteklerini engelleyemezsiniz" dedi.

Etkinlik yapılan kokteyl ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title