Haberler

Ticaret ve Sanatın Buluştuğu Platform

Ankara Kalkınma Ajansının katkılarıyla yürütülen’’Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi-2’’ projesi başarıyla tamamlandı.

Ankara Kalkınma Ajansının katkılarıyla yürütülen"Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi-2" projesi başarıyla tamamlandı. Proje kapanış toplantısı, sertifika töreni ve Müziğiyle Ankara kitabının lansmanı 28 Ekim 2017 tarihinde Hilton Garden Inn'de gerçekleştirildi.

Toplantıya Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, ATO YK Üyesi Dr. İhsan Şahin, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı katkılarıyla düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Akademisi-2" Projesinin sertifika töreni öncesi uluslararası öğrenciler tarafından kendi ülkelerine ait yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar protokol tarafından ziyaret edildi.

Sertifika töreninde konuşan Milletvekili Ahmet Gündoğdu organizasyona destek veren başta Ankara Kalkınma ajansına teşekkür ederek "Ticaretin gelişmesi ile eskiden olduğu gibi tekrardan kültürel etkileşim artacaktır. Bu eğitimi alan gençler hem kendi ülkeleri hem de Türkiye arasında köprü vazifesi görecektir. Gençler: Gücü ne olursa olsun bütün zalimlerin karşısında; dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun bütün mazlumların da yanında olmalıyız. Sizden beklentimiz; Dünyayı, kenetlenerek daha yaşanabilir koşacağımızı bilmeniz ve yaşadığımız kardeşlik bilincini ülkelerinize taşımanızdır." diye konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Biz Ankara Kalkınma Ajansı olarak Ankara'nın dış ticaret kapasitesinin artmasında önemli çalışmalar yapmaktayız. İki dönemdir dış ticaret eğitimine destek verdiğimiz bu organizasyonda firma ziyaretleri sayesinde önemli geri dönüşler alıyoruz. Bu gençlerimizin ülkeleri ile Türkiye arasında kültür köprüsü olduğunu biliyoruz. Gençler sayesinde ülkeleri ile olan ekonomik iletişimimizi ve ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. İlerleyen dönemlerde bu eğitimlerin kapasitesini arttırarak destekleyeceğiz. " diye konuştu.

İşbirliği protokolü çerçevesinde Ankara'da yaşayan yabancı uyruklu öğrencilere dış ticaret eğitimi verildi. Proje kapsamına ayrıca, Türkiye'de ihracat yapan firmalara teknik geziler ve öğrencilere yönelik tecrübe paylaşımı etkinlikleri düzenlendi Dış ticaret eğitimi ile öğrencilere, ihracata açılmak için gereken asgari koşullar, ihracat mevzuatı, ihracat işlemleri için gereken belge ve sertifikalandırma sistematiği, ihracat alacaklarının güvenli tahsili yöntemleri ve bankacılık işlemleri, ihracatı teşvik sistemi ve ülke çalışmaları başlıklarında konular uzmanlarca 90 saatlik eğitimler verildi.

Kursiyerlerin Mensup Olduğu Ülkeler

Somali, Kenya, Çad, Moritanya, Kazakistan, Tayland, Sri Lanka, Benin, Pakistan, Fildişi Sahili, Hollanda, Tanzanya, Bosna-Hersek, Çin, Gürcistan, Mali, Uganda, Hindistan, Kanada, Bangladeş, Demokratik Kongo, Etiyopya, Kamerun, Fas, Sudan, Zimbabve, Filistin, Gana, Afganistan, Fransa, Suriye, Suudi Arabistan, Senegal, Mısır, Tacikistan, Özbekistan.

"Anadolu'nun Sırlı Sesi Müziğiyle Ankara" Kitabının Lansmanı

Organizasyonda "Anadolu'nun Sırlı Sesi Müziğiyle Ankara" Kitabının tanıtımını yapan ve kitabın Yayın Kurulunda yer alan Prof. Dr. Ali Uçan, kitabın çalışma metodolojisinden ve Ankara için öneminden bahsederek başta Ankara Kalkınma Ajansı olarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Sertifika Töreni - 2 programı Müziğiyle Ankara kitabında Yayın Kurulunda yer alan Doç. Ömer Türkmenoğlu'nun kitaptan seçme üç türküyü seslendirmesi ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Gündoğdu Türkiye Küreci Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title