Haberler

Tesla'nın Otomobili Belirtilenden Daha Performanslı!

Günümüzde elektrikli otomobil sektörüne yön veren Tesla'nın, otomobilleri için belirli dönemlerde güncellemeler yayınladığını sizlere duyurmuştuk.

Günümüzde elektrikli otomobil sektörüne yön verenTesla'nın, otomobilleri için belirli dönemlerde güncellemeler yayınladığını sizlere duyurmuştuk.

Bunun en iyi örneği olarak, geçtiğimiz aylarda ABD'nin güneyini etkisi altına alan Irma Kasırgası'nda, bölgeden uzaklaşılabilmesi için Model S ve X'lerin batarya kapasitesinin 75 kWh seviyesine çıkarılmasını gösterebiliriz.



Bu kez Model S 100D üzerinde bir çalıştırma gerçekleştiren Tesla, aracın 0 – 100 km hıza çıkış performansını artırarak ilerleyen yıllarda otomobillerin üstünlük sağlamak için yazılımları ile yarışacağını bir kez daha kanıtladı.

Model S 100D ciddi bir performans artışı sunuyor!



Tesla, yaz aylarında Model S ve Model X serisinin performansını artırmaya yönelik güncellemeler yayınlamıştı. Drag Times tarafından sıfır bir Tesla Model S 100D ile gerçekleştirilen teste göre, güncelleme sonrasında 0 – 60 mph hıza (96 km/h) ulaşma süresi yüzde 15 kısalıyor.

Ayrıca, test sırasında Model S 100D'nin Tesla tarafından yayınlanan resmi verilere kıyasla, çok daha iyi bir performans sergilediği ortaya çıktı.

https://www.youtube.com/watch'v=KV3pIZRAwhQ

Bunun yanı sıra bu hafta başında dağıtımına başlanılan yazılım güncellemesi ile birlikte Model S ve Model X otomobiller, Chill olarak adlandırılan yeni bir sürüş moduna kavuştu.

Daha konforlu bir sürüş isteyenler için geliştirilen Chill modu aktif hale getirildiğinde, aracın dahakademeli bir şekilde hızlanma ivmesi kazanması sağlanıyor. Böylece gaza basıldığında sert tepkiler ile karşılaşılmıyor.

Standart kullanımda 0 - 60 mph hıza 3.6 saniyede ulaşan Model S100D, Chill modu aktif hale getirildiğinde aynı hıza 7.2 saniyede ulaşıyor.

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Nicola Tesla Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title