Haberler

Terim: Zevkli ve Mücadeleci bir maç oldu

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor ile 1-1 berabere tamamlanan Trabzonspor maçının ardından basın toplantısında konuştu.

Terim, ileri ikiliden beklediği verimi alamaması nedeniyle saha içinde bazı taktik değişiklikler yapmak zorunda kaldığını belirterek, "Gönül ister ki teoride düşündüklerimiz pratiğe yansısın. İki atak oyuncumuz etkili olmayınca, bayağı etkisizlerdi, doğal olarak bir formül üretmeye çalışıyorsunuz. Bunlar içinde de bazen risk alıyorsunuz. Bugün başka formüller de saha içinde üretebilirdik. Genel olarak, doğru gibi gözüküyor 1-1'lik skora bakıldığında. Son saniyede kaçırmanın zor olduğu bir pozisyon vardı. Kötü vursa gol olur zaten, öyle bir yer. O atılsa, yaptıklarımızın daha da doğru olduğu ortaya çıkacaktı. Benim gönlümün istediği, sahaya çıkardığım 11'deki oyuncuların gerekeni yapması. Her zaman mümkün olmuyor demek ki. Mehmet Batdal adına üzgünüm. Galatasaray'da bu şansı bulduğu zaman, onu gol yapması gerekir" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, bu sezon büyük takımlarla yaptıkları maçları yenilgisiz tamamlamalarıyla ilgili olarak, "Büyük ihtimalle play-off yine dördümüz arasında geçecek. Derbileri kaybetmedik. Bu önemli. Galatasaray Futbol Takımı kendi göbeğini kendi kesecek kapasite demektir bu" cevabını verdi.

Tecrübeli teknik adam, oyuncuların hakeme itiraz ettikleri bir anda yedikleri gole değinirken, şöyle devam etti: "Öne geçmek için çalışıyorduk. Oyuncular, oyun oynanırken pozisyonu yargılamamalı. Biz böyle bir gaflete düştük. Herhalde pozisyonun faul olmadığını düşünerek hareket ettiler. Yanlış. Onları ilgilendirmez. Hakem kararını vermiş. Onlara ait değil yargısı. Onları asıl yanıltan, sanırım iki takımdan da birer oyuncunun yerde yatıyor olmasıydı. 'Başlatmaz' diye düşündüler ve yine yanıldılar. Böyle bir gol yedik biz. Trabzonspor önemli oyuncuları olan bir takım. Geriye düşmek böyle bir takım karşısında kolay değil. Hem eşitliği sağlamaya hem de gol yememeye çalışacaksınız. Tüm dengeleri bozduğu gibi daha fazla efor sarf etmenizi sağlar. Buna rağmen bizim bir dileğimiz oldu. 'Rabbim, ilk yarıda 1-0'a razıyız' dedik ben ve Hasan Şaş. İkinci yarıda her saniyesi heyecanlı bir maç seyrettik. Sadece futbolcular değil, bütün birimler play-off'ların gergin geçeceğini hesap ederek hazırlanmalı. Sadece oyuncular için bunu söylemek vicdansız, haksız bir cümle olur. Herkes ortamı daha sakin hale getirmeyi düşünmeli. Burada ben oyuncularıma gerekeni söyledim devre arası. Böyle bir hakları yok. Böyle mükemmel bir sezon geçirmiş, en yakın rakibine bile önemli fark atmış, normal sezonu bitime 3 hafta lider bitirmeyi garantilemiş bir takımın derbilerde böyle bir gol yeme hakkı yok. Ama sonuna kadar bırakmadılar ve bazen futbolda böyle goller de atılamayabiliyor. Kaçırılması daha zor goller. Ben, en iyi oynadığımız maçlarda da yapacak çok şeyimiz olduğunu söylemiştim. Bugün ne kadar haklı olduğumu görmekten mutluyum. Daha çok işimiz var, daha çok böyle maçlar oynayacağız."

Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor maçında etkisiz kalan Necati-Baros ikilisine neden Trabzonspor karşısında şans verip, tek forveti düşünmediğiyle ilgili gelen bir soru üzerine, "Tek forvette olabilirdi tabii ki. Ama ben nerede olursa olsun, 2-3, hatta 4-5 atak oyuncusu oynatmaktan geri durmayan bir adamım. Necati'nin golleri var, Baros yine öyle. Oynatmadığımız zaman şikayet var, oynattığımız zaman şikayet var. Tek forvet de çıkabilirdik ama iki atak oyuncusuyla Fenerbahçe'den aldığı liderliği bugüne kadar getiren bir takım var. Elmander'in en önemli başarılarından bir tanesi, bizim baskı noktamız olması. Aynı şeyi diğerlerinden alamıyoruz. Birkaç önemli özelliğimiz var ve biri de baskı. Yapamadığımız zaman sıkıntı olur" cevabını verdi.

Fatih Terim, Elmander'in sakatlık durumuyla ilgili olarak, "Çok emin değiliz ama riske de atmak istemiyorum. Play-off maçlarının tamamında yer almasını istiyorum. Süratle iyileşiyor. Orduspor veya Manisaspor maçı olabilir. Elmander bu konumumuzda bize çok yardımcı olan bir oyuncumuz" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı oyuncu Mehmet Batdal da, aldıkları 1 puanın kendileri için iyi olduğunu söyledi.

Mehmet, maça galibiyet hedefiyle çıktıklarını dile getirerek, "Galibiyetle ayrılsaydık, puan farkını koruyacaktık. Talihsiz bir gol yedik. Kalemize çok gelemediler, kontrataklarla çıkmaya çalıştılar. Biz de istediğimiz pozisyonları bulamadık. Penaltıdan gelen gol var. Ardından benim pozisyonumda galibiyete çok yaklaştık. O da olsa çok güzel bir gün olacaktı. Geri dönüş mücadelesi verdiğimiz bu maçta 1 puan iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı futbolcu Yiğit İsmail Gökoğlan ise, ilk yarıda istedikleri mücadeleyi sergileyemediklerini anlatarak, "Çok talihsiz bir gol yedik, bize yakışmayan bir goldü. İkinci yarı bambaşka olan, özüne dönen bir Galatasaray vardı. Galibiyet için çok çalıştık. Penaltıdan sonra ataklarımızı arttırdık ama 3 puanı alamadık. Rakibin kaliteli oyuncuları var. Son 2 haftada 6 puan alıp, maksimum puanla play-off'a girmek istiyoruz" diye konuştu.

GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI DÜRÜST

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ise,maçtan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, özellikle ikinci yarıda üstün bir mücadele sergilediklerini vurgulayarak, "İkinci yarı oyunun tamamen hakimiydik. Ama Trabzonspor güçlü bir ekip. Biz ilk yarıda olmayan bir pozisyondan golü yedik. Yerde iki oyuncu vardı, oyun başlamayabilirdi. Ancak, daha çok maçlarımız var. Özellikle ikinci yarıdaki mücadelemiz iyiydi. Son dakikada önemli bir pozisyonumuz vardı. Son dakikada galibiyeti kaçırdık. Tabii, yenemiyorsan, yenilmeyeceksin" dedi.

Dürüst, ilk yarıda sarı-kırmızılı taraftarların karşılaşmanın hakemine yönelik tepkileriyle ilgili olarak, "Özellikle ilk devredeki bazı takdir hakları ve gol pozisyonunun çabuk başlaması nedeniyle öyle bir tepki vardı. İkinci yarıda biz oyuna hakim olduğumuz vakit o tahrikler olmadı" ifadelerini kullandı.

Elde ettikleri puan farkının takımlarında bir rehavet yaratmadığını dile getiren Ali Dürüst, "Puan farkını avantaj olarak görmüyoruz. Play-off maçlarını kazanıp, şampiyon olmayı hedefliyoruz. Bu yolda ilerliyoruz" şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, liderden 17 puan geride olduklarını hatırlatarak, "Bu sezon çok puan kaybı yapan bir takımız. Uzun bir sezondan çıktık. Mutlaka kazanmalıydık. Oyun anlayışı olarak, fizik olarak, taktik olarak da kazanmayı hak ettik. Eğer biraz akılcı oynasaydık maçı farklı da kazanabilirdik. Kendi sahamızda 3-0 yenildiğimiz maçta Galatasaray bizden bu kadar üstün değildi" dedi.

İkinci yarıda seyircinin olağanüstü baskı yaptığını belirten Güneş, "Bu baskıyla, Galatasaray'ın isteğiyle, hakemin de kararsız kalışıyla 2 puan kaybettik, üzgünüz" diye konuştu.

İki puan kaybettiklerini, ancak takımın oyun anlayışı nedeniyle mutlu ve gururlu olduklarını anlatan Güneş, "Taktik disiplini ve oyun anlayışında oldukça iyiydik. Özellikle son bölümde hakem hataları da üst üste gelince, oyuncularım hakemle konuşmaları oyuncularımı daha fazla hata yapmaya itti. O anlarda Galatasaray da pozisyon bulmaya başladı. Bu maçın sonunda hem Galatasaray, hem biz 2 puan kaybettik" şeklinde konuştu.

Futbol oyununun güzel olması için herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini anlatan Şenol Güneş, "Futbolcular bu tür ambianslardan etkilenir. Seyirci 'Vur, kır, parçala' diyorsa, oyuncu da vurur. Hakem artistik hareketlere yanlış karar verirse, oyuncu bunu yapar. Futbolcu yeteneği olarak iyiyiz ama anlayış olarak geriyiz. Çok daha mesafe almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Lig periyotlamasını "Saçma sapan" diye nitelendiren Güneş, "Biz kayıp puan olarak baktığımızda gerideyiz, Beşiktaş'la birlikte. Saçma sapan lig periyotlaması var. Buradan sağ salim çıkmak bile kolay değil. Herhalde bu seneye olmaz, olursa intihar olur. Ligin güzelliğini buna rağmen taşımaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Maçın hakemiyle ilgili bir soru üzerine Şenol Güneş, "Yaramı deşme, siz görüyorsunuz. Rakibin de eline geliyor, bize de vuruyor. İlk yarıda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında hep eksik oynadık. Hakem maçta Emre Çolak'ın yaptığı faulünü veremedi, çünkü sarı kartı vermek zorunda kalacaktı. Diğerlerini konuşmak bile istemiyorum" cevabını verdi.

"Şu anda herkes nasıl kazanabileceğini, bunu başarmak için nasıl hile yapabilirimi düşünüyor" diyen Güneş, "Biz kendimizi şu anda başarısız olarak görüyoruz, zaten puan cetveline baktığınızda görüyorsunuz. Bu hataları yapmasaydık puan cetvelinde yukarılarda olurduk" diyerek sözlerini tamamladı.

Bordo-mavili futbolcu Zokora da, İstanbul'da çok zor şartlarda geldiklerini belirterek, "Kupada saf dışı kalınca, Galatasaray maçın favorisi haline geldi. Nasıl oynanması gerekiyorsa, öyle oynadık. Oyunun temposunu biz belirledik. Kazanmamız gereken bir maçta 2 puanı kaybettik. Bu üzüntü verici. Gelecek hafta Fenerbahçe'ye karşı her anlamıyla çok önemli bir maç oynayacağız ve kazanmak için sahaya çıkacağız" diye konuştu. Trabzonspor'un kalecisi Tolga Zengin ise, Galatasaray ile zor bir maç yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Play-off'a girerken puan farkını kapatmaya çalışıyoruz. Bugün 2'yi, 3'ü yakalayabilecek bir futbol varken, olmayacak bir penaltıyla sonuç böyle oldu. Ne kadar penaltı olduğu da tartışılır. Puan farkı açılınca bazı kararlar daha rahat veriliyor. En azından oyunumuz güzeldi. Bu futbola göre iyi bir skor değil. Gelecek hafta Fenerbahçe maçı var. Orada iyi bir sonuç alıp, Orduspor maçının ardından play-off'a iyi bir durumda gireriz umarım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Şenol Güneş Trabzonspor Galatasaray Fatih Terim Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title