Haberler

Terim: "Önümüzdeki Maçları Kazanırsak Avantaj Sağlarız"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda, Önümüzdeki Mart Ayında Yunanistan ve Norveç ile Yapacakları Karşılaşmaları Kazanmaları Halinde, Grupta Çok Büyük Bir Avantaj Sağlayacaklarını Söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda, önümüzdeki mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapacakları karşılaşmaları kazanmaları halinde, grupta çok büyük bir avantaj sağlayacaklarını söyledi.

Terim, Futbol Federasyonu'nun Tam Saha dergisindeki röportajında, grupta Yunanistan ve Norveç ile yapacakları maçlarla ilgili, '' Futbolda her şey var. Önümüzdeki iki maçı kazansak bile 'Kesinlikle finallerdeyiz' diyemeyiz, ama çok büyük bir avantaj sağlayacağımız muhakkak. Müthiş bir kredi elde etmiş oluruz'' dedi.

Eleme grubunda 24 Mart 2007'de Yunanistan ile deplasmanda yapılacak maçın önemini vurgulayan Terim, ''Orada liderliği kaybetmezsek, bir daha zor bırakırız'' dedi.

Yunanistan''n, bugüne kadar (A) Milli Takım'a göre zorluk derecesi daha yüksek olan maçlar yaptığını kaydeden Terim, şu değerlendirmede bulundu:

''Mart ayında Atina'daki Olimpiyat Stadı'nda 70-80 bin Yunanlının karşısında olacağız. Son yılların en güzel dostluk maçı olması en büyük temennimiz. Çok güzel ve mücadeleli bir maç oynanacağını, bunun da dostluk çerçevesinde geçeceğini düşünüyorum, ama bir yerde de liderlik maçı olacak. Yunanistan'ı Atina'da yenmek hoş olur. Puan farkı olur, müthiş bir avantaj elde ederiz. Gönlümüz onu istiyor, ancak yenilmenin dışında her sonuç bize uyar.''

Fatih Terim, Hakan Şükür'ün milli takımı bırakma yönünde bir talebinin olmadığını bildirdi.

Terim, Almanya'da FC Köln takımında forma giyen Alpay Özalan'ı, ihtiyaç duymaları halinde her an kadroya çağırabileceklerini bildirdi.

Arda'nın, Moldova maçındaki bir penaltı pozisyonu hatırlatılarak yöneltilen soruyu, Arda'nın kendisini yere atacak karakterde bir oyuncu olmadığını ifade ederek yanıtlayan Terim, ''Haksız penaltı kazandıracak futbolcumuza tembih ederiz. Bunu istemiyoruz'' dedi.

Norveç ile nerede oynayacakları konusunda, Avusturya ve Hollanda için teklif verdiğini, ancak son kararı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun vereceğini belirten Fatih Terim, ''Maçın Türkiye sınırlarından 500 kilometre ötede oynanması gerekiyor. 'Floransa'da oynansın' diyebilirler. 15 Kasım'da İtalya'da İtalya Milli Takımı ile hazırlık maçı yapacağımız için orası tercih edilebilir'' dedi.

Milli takımın aldığı sonuçların önemli olduğunu, ancak bir futbolsever olarak izlediği oyundan keyif almak istediğini belirten Terim, Moldova maçında 2-0'dan sonraki oyunun kendisine müthiş keyif verdiğini, ancak bunu 90 dakika sürekli göremediğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title