Haberler

    Yıl 12.900… Vampir Avcısı D…

    Güncelleme:

    Merhaba değerli bilim kurgu severler.

    Merhaba değerli bilim kurgu severler.
    Bu yazımda tarafından basılan "Vampir Avcısı D" romanını sizler için incelemek istedim.

    Aranızda bu seriyi yeni duymuş veya bu yazım itibariyle yeni duyacak olan arkadaşlar olsa da aslında bu seri 1980'lerden itibaren bir çok dilde yayınlanmış manga, roman ve animeleri bulunmakta.
    Japon toplumunun muhafazakar bir ülke olmalarına tezat olarak sahip oldukları hayal gücünün genişliği her zaman beni şaşırtmıştır.
    Belki de kendilerini diğerlerinden farklı kılan en önemli şey; adet, gelenek ve göreneklerinden vazgeçmeden zamanın ilerisindeki konularda kafa yormaları ve bir çok konuyu kıta Avrupası'ndan farklı yorumlamalarıdır.
    Nitekim bu durum özellikle görsel ve yazılı eserlerinde de kendini göstermekte, yayınladıkları anime ve mangaların içeriği de hayal güçleri ile doğru orantılı olarak zengin ve özgün olmaktadır.
    Tolstoy şöyle diyor: "Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar. ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir."

    Yalnızca en üstün yeteneklere sahip olanlar vampir avcısı olabiliyordu.
    Doris'in nihayet karşılaştığı "D" adındaki avcı ise, geniş kenarlı gezgin şapkası takan çok yakışıklı bir adamdı.
    Vampirlerle savaşta neredeyse efsane haline gelen bu genç avcının yüreğinin derinliklerinde ise kimseyle paylaşmadığı karanlık bir sır vardı."

    Vampir Avcısı D'de Tolstoy'u kırmayarak ikinci seçeneği seçerek sessiz ve karizmatik bir yabancı olan "D" nin kasabaya gelmesi ile açılış yapıyor.
    Karakterimiz hakkında ilk aşamada mesleği olan vampir avcılığı dışında pek bir bilgimiz olmasa da ileriki sayfalarda kendisinin bir Dhampir (yarı insan, yarı vampir) olduğunu ve sol elinde kendi karakteri olan bir parazit taşıdığını öğreniyoruz.
    Roman gerçekten de bir oturuşta okunup bitirilebilecek bir akıcılığa sahip olup, fantezi ve gotik bilim kurgu edebiyatına güzel bir örnek teşkil etmekte. Yazar bildiğimiz vampir mitinden faydalansa da bunu kendi içinde tutarlı bir şekilde bilim kurgu modeline oturtuyor. Belki ufak bir kusur diyebileceğimiz "D"nin aşırı sessiz ve cool halinin soğukluğunu da sol eli esprili yorumlarıyla neredeyse kusursuz bir biçimde engelleyerek okuma zevkini arttırıcı bir katkı yapmakta.

    Eğer Damphir'ler ile ilgili çeşitli eserlere göz atmak isterseniz Wesley Snipes'ın başrolünü oynadığı "Blade" serisi ve Maceraperest Çizgiler tarafından ülkemizde de yayınlanan "Dampyr" çizgi roman serisine de göz atmanızı öneririm.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Tolstoy Japon Teknoloji Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

    Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

    Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

    Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

    Bakmadan Geçme

    Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title