Haberler

Web Sitelerini Neden Yasaklanıyor?

Devletler Haklı ya da Haksız Sebeplerden Dolayı İnternet Sitelerini Yasaklayabiliyor.

Makedonya Kralı Büyük iskender, yaşadığı dönemde bilinen dünyanın çoğunu fethetmişti. Bu lideri farklı yapan ise tüm dünyayı bir birine kültürel ve iletişim olarak bağlayacak bir yöntem aramasaydı. Bir birine çok benzeyen ve eşit bilgi hazinesine sahip iskenderiye şehirleriyle bu isteğini kurmaya çalıştı.

iskender'i takip eden ve bu hayali paylaşan her kez dünyayı saracak bir ağ için uğraştı. Ancak, tüm bu ileri görüşlü liderler bile günümüzün en büyük harikalarından internet ağını hayal edemezdi.

Onların istediği kültürel yapıyı birleştirmekti. Ancak dünyanın yeni ağı (world wide web), şu anda tüm dünya kültürlerini bir araya getirdiği gibi normalde asla tanışamayacak olan insanları da arkadaş yapıyor. Forumlar, internet siteleri, sosyal ağlar ve online oyunlar sayesinde Uzakdoğu ülkelerinden yeni insanlarla tanışabiliyorsunuz. Peki, bu ağ olmasaydı o insanlarla tanışma şansınız yüzde kaçtı?

Sansür gerekli mi?

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title