Haberler

Uşak'a "Planetaryum" Yapılıyor

Güncelleme:

ATA Park'taki 50 metre yükseklikteki kuleye yaptırılan Planetaryum sayesinde 35 kişi aynı anda uzayı ve gökyüzünü gözlemleyebilecek.

Uşak Belediyesi tarafından ATA Park'taki 50 metre yüksekliğindeki kuleye yaptırılan Planetaryum sayesinde 35 kişi aynı anda uzayı ve gökyüzünü gözlemleyebilecek.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentin sosyal hayatına katkıda bulunmak, çocuklara uzay ve gökyüzü daha iyi anlayabilmeleri amacıyla Planetaryum yapma kararı aldıklarını belirtti.

Kurulum çalışmalarının devam ettiğini ve kısa bir süre sonra kule ve Planetaryum'un açılışını yapacaklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"İlimizde 50 metrelik kulemiz sembol yapılardan biri haline geldi. Biz kulemizin işlevsel olması için farklı projeler ortaya çıkardık. Ege Bölgesi'nde tek olacak planetaryumda 35 kişi aynı anda uzayı ve gökyüzünü gözlemleyebilecek. Aynı zamanda burada uzay ile ilgili film ve belgeseller görsel bir şölen eşliğinde izlenecek. Projemiz ilimizde bulunan öğrencilerimiz için de ayrı bir değerde olacak. Başka illerde bulunmayan projemiz ile öğrencilerimiz uzayı kavrayıp öğrenebilecekler."

Kaynak: AA / Teknoloji

Ali Erdoğan Uşak Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title