Haberler

Toplam Yatırım 2,5 Milyon Euro

Mekanist'in 2011'de aldığı toplam yatırım 2,5 milyon EURO oldu!

Silikon vadisinden girişim sermayesi almayı başarmış ilk Türk girişimlerinden olan Mekanist, 2011 yılında 2,5 milyon Euro daha yatırım alarak Türk internet pazarına 3 milyon Euro sermaye aktarılmasını sağladı. Mekanist, aldığı yatırımı, insanların şehirlerindeki mekanları daha eğlenceli ve kolay bir şekilde keşfetmesini sağlamak için harcayacak.

Türkiye'nin bir numaralı mekan arama ve yorum platformu Mekanist, ana yatırımcısı global yatırım şirketi Pond Ventures'tan iki buçuk milyon Euroluk bir yatırım daha aldı. Kullanıcıların şehri keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla faaliyet gösteren Mekanist aldığı bu yatırımla kullanıcıların şehirlerindeki mekanları daha kolay ve eğlenceli bir şekilde keşfetmelerine imkan sağlamayı hedefliyor. Sunduğu 120 binin üzerinde kayıtlı mekanla ilgili 100 bin üzerinde üye yorumuyla Mekanist, İstanbul'u "avuçlarının içinde" hissetmek ve mekan deneyimlerini paylaşmak isteyenler için eşsiz bir platform olarak öne çıkıyor.

Konuyla ilgili olarak Mekanist Kurucusu ve CEO'su Alper Tekin şu açıklamayı yaptı: "Yatırım almak kadar, kullanıcılarımızın internet ve mobil alanda bize gosterdikleri ilgi de bizi ümitlendiriyor. Bu yatırım ile hizmetimizi çesitlendirerek sürdürecek olmamız tüm Mekanist ekibi için mutluluk verici. Bütçemizin önemli bir kısmını üyelerimize ve ortak çalıştığımız mekanlara daha iyi bir servis vermek üzere kullanacağız."

Kullanıcıların ziyaret ettikleri mekanlarla ilgili yorum yapabilmelerine ve diğer kullanıcıların yazdıkları yorumları okuyarak yeni yerler keşfetmelerine olanak tanıyan www.mekanist.net mekanlarını en iyi şekilde tanıtmak ve müşterilerle diyalog halinde kalmak isteyen birçok firma tarafından takip ediliyor. Özellikle müşteri odaklı zincir kuruluşların strateji belirlerken mutlaka Mekanist'te yer alan yorumları dikkate aldıkları biliniyor. Mobil platformlarda da boy gösteren Mekanist'in mobil uygulamasına şu anda Nokia, iPhone ve Anroid işletim sistemini destekleyen telefonlardan ulaşılabiliyor. Ekim ayı içinde Mekanist'in iPad ve Blackberry platformlarında da uygulamaları yer alacak.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Teknoloji Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title