Haberler

Seriyi tamamladılar! İşte Türkiye'den tüm SİHA modellerini alan ilk ülke

Güncelleme:

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Daiyrbek Orunbekov, Kırgızistan'ın ANKA Silahlı İnsansız Hava Aracı tedarik ettiğini açıkladı. Kırgızistan böylece Türkiye'den, "Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı ve ANKA" modellerinin tamamından alan ilk ülke oldu.

TUSAŞ ve BAYKAR ürettiği S/İHA sistemlerini ihraç etmeye devam ediyor. Son olarak Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Daiyrbek Orunbekov, Türkiye'den ANKA SİHA sisteminin alındığını duyurdu. Orunbekov yaptığı açıklamada, "Kırgızistan; Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı ve Anka gibi modern askeri teçhizatları satın aldı." ifadelerine yer verildi.

İLK KEZ TEYİT ETTİLER

Bayraktar TB2 SİHA, halihazırda Kırgız Ordusu tarafından aktif olarak kullanılıyor. Kırgızistan Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev tarafından Ekim 2022'de yapılan açıklamada, AKINCI tedarik edildiği de duyurulmuştu. Ancak Kırgızistan'ın ANKA ve AKSUNGUR tipi SİHA'ları tedarik ettiği bilgisi, ilk kez teyit edilmiş oldu. ANKA tedariki, daha önce TUSAŞ tarafından da açıklanmıştı.

Kırgızistan ANKA aldı! Böylece Türkiye'den tüm SİHA modellerinden alan ilk ülke oldu

TÜM SİSTEMLERİ ALMIŞ OLDULAR

SavumaSanayist'te yer alan habere göre; 2022 yılı itibariyle Türkiye'nin ihracat başarısı elde etmeyen SİHA platformu kalmadı. Türkiye, halihazırda 30'dan fazla ülke ile SİHA platformlarının ihracatına yönelik anlaşma imzalamış durunda. Kırgızistan bahsi geçen 4 farklı SİHA platformunu kullanacak, Türkiye'den sonra ikinci ülke oluyor.

Seriyi tamamladılar! İşte Türkiye'den tüm SİHA modellerini alan ilk ülke

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Kırgızistan Türkiye SİHA Teknoloji Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Onur Yener:

Zillet ittfakı başa gelince de dışarıya heykel satarız.

173
71
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Son günlerin en çok konuşulanlar listesinde bir numara. İHA ve SİHALAR , hazımsız ve hainlerin tek derdi olan , dosta güven içerdeki ve dışardaki düşmanlara korku salan yüz yılın icatları......

161
38
yanıtYanıtla
Rahmi Ertan :

Amma abartınız sizde ha İHA'y mış, SİHA'y mış. Hem de devlet tüm parasını onlara döktü. Adamlar ne heykeller yaptı be açın gözünüzü de bi görün.

yanıt28
yanıt37
vide adam:

Kırgızistan'a 21 milyon dolar hibe etti AKP şimdi de kalkmış silah alıyorlar. Adamların parası varsa neden 21 milyon dolar hibe ettiniz. Bide bazıları seviniyor o hibe edilen para vatandaşın cebinden çıktı. Alınan silahların parasida bir şirkete gitti. Hibe edeceksen öğrencinin borcunu hibe et.

55
123
yanıtYanıtla
zübükzade:

Alsınlar diye hibe ettiler secim calışması demekki

yanıt10
yanıt25
Rahmi Ertan :

Hazmedemeyenlere gelsin bu haber. Çatlayın, geberin hasedinizden emi.

129
43
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

aman 6 1 duymasın

121
40
yanıtYanıtla
Kuman:

Şimdi ne yapsın Ali Babacan! Efendileri azarlamıştır, biraz daha bastır diye

100
36
yanıtYanıtla
x girilmez:

yuları Abd elinde olanlara kapak olsun

101
27
yanıtYanıtla
mehmet:

sen yuları kaptıralı çok olmuş haberin yok.

yanıt10
yanıt26
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title