Haberler

    İphone Suçları Giderek Artıyor. Peki Neden?

    iPhone'lar, ikinci el satmayı düşündüğünüzde bile en çok para kazandıran telefonlardan.

    Mahmut Saral - - Apple'ın iPhone telefonları, her seferinde milyonlarca satmayı ve uzun süre gündemde kalmayı başarabiliyor. Bunda hem yazılımsal hem de teknik anlamda başarılı özelliklerinin payı olduğu gibi, "karizmatik ve çekici bir görünüm sunduğunun" düşünülmesinin de payı büyük.

    Birçok kullanıcı, iPhone telefonları bir aksesuar olarak görbiliyor ve çoğu özelliğini kullanmamasına rağmen yine de yeni üyelerini almayı sürdürüyor. İşte bu unsur da ürünün popülaritesini artırdığı gibi suç çetelerini de harekete geçiriyor.

    New York Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında 16 bin iPhone telefon çalınmış. Bu da, o yılda New York'da işlenen toplam suç oranının %14'üne denk geliyor. 2013 yılına baktığımızda ise, hırsızlık oranının %45'lik dilimini mobil telefonlar, bu telefonların toplam oranının yarısını da iPhone'lar oluştuyor.

    Suç çeteleri, iPhone telefonların popüler olması ve satıldığında iyi para etmeleri sebebiyle bu yolu tercih ediyor ve dolayısıyla bu oranların da "tesadüf" olmadığı, bilerek iPhone'lara odaklı hareket edildiği belirtiliyor. Bu durumda kullanıcıların da daha dikkatli olması ve kaybolma-çalınmalara karşı güvenlik önemlerinde bulunmaları isteniyor.

    Sitemizdeki iPhone 5s incelemesi için tıklayın.

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral New York Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title