Haberler

    Ibm, İphone 4s'in Siri'sini Engelledi!

    iPhone 4S'in sesli yardımcısı Siri'den "korkan" bu teknoloji devi, çareyi onu engellemekte buldu!

    IBM'in şirket içi sırlarını gizli tutmak amacıyla iPhone 4S'deki ses tanıyan kişisel yardımcı Siri'yi engellediği ortaya çıktı.

    Şirket CIO'su Jeanette Horan, Siri'yi engellediklerini çünkü "konuşulan sorguların bir yerde depolanıyor olabileceğini" söyledi. Siri, tüm sorguları çözmek üzere Apple'ın Kuzey Carolina'daki veri merkezine gönderiyor ve benzer endişeler, daha önce de gündeme gelmişti. Hatta ACLU, Mart ayında Siri'nin kullanıcıyı anlamak üzere bazı verileri depoladığını söyleyen gizlilik ilkesi nedeniyle Apple'ı uyarmıştı. Apple'ın en azından hizmeti iyileştirmek için bazı sorguları dinlediğini duymak, sanırız çok da şaşırtıcı olmazdı.

    Siri, Apple tarafından satın alınmadan önceki ilk geliştiricilerden bir tanesi olan Edward Wrenbeck, bazı şirketlerin dikkatli davranmasını anladığını söylüyor. Ancak Wrenbeck'e göre Siri, bu anlamda daha önce mevcut olmayan yeni bir yol da açmıyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Apple Ibm Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title