Haberler

    İBB, Online LGS ve TYT Deneme Sınavı Düzenleyecek

    Türkiye normal hayata dönüyor! Türkiye normalleşme takvimi açıklandı.

    Türkiye normal hayata dönüyor! Türkiye normalleşme takvimi açıklandı. YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tarihi 25-26 Haziran, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) tarihi 20 Haziran olarak duyuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, LGS ve TYT'ye girecek adaylar için internet üzerinden (online) deneme sınavı düzenleneceğini duyurdu.

    Online LGS, YGS, TYS Deneme Sınavı Tarihi ve Süresi

    Yeni tip koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçen öğrenciler, televizyon veya internetten derslerine çalışırken, bir yandan da geleceklerini belirleyecek sınavlara hazırlanıyor. İBB de uzaktan eğitimin devam ettiği günümüzde sınav heyecanına kapılan öğrencilere destek olmak amacıyla online sınav düzenleyecek. Dört deneme sınavı düzenlenecek. 10 Mayıs'ta LGS, 11 Mayıs'ta TYT, 29 Mayıs'ta LGS, 30 Mayıs'ta TYT sınavlarına online olarak girecek öğrencilere LGS için 190 dakika, TYT için 165 dakika süre verilecek. LGS sınavına 30 bin, TYT sınavına 40 bin kişinin başvurması bekleniyor.

    Sınavlarda Hangi Sorular Sorulacak?

    Sorular, İBB Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Koleji tarafından oluşturulan eğitim komisyonu soru havuzundan seçilecek. Sorular hazırlanırken Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği müfredatın dışına çıkılmayacak.

    Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?

    İBB'nin düzenlediği online deneme sınavına girmek isteyen öğrenciler, 5-9 Mayıs tarihleri arasında https://www.ibb.istanbul/Kayit/FAB40F0C56E6 adresine girip Sınav Kayıt Formu'nu doldurup kayıt olmaları gerekiyor. Kaydolan öğrencilerin telefonuna sınava giriş kodu gönderilecek. Öğrencileri sınav günü bu kodu kullanarak sınava giriş yapabilecek.

    Sonuçlar Ne Zaman, Nasıl Açıklanacak?

    Sınav günü akşamı öğrenciler, soruların cevap anahtarları ve çözümüne erişebilecek. İbb.istanbul web sitesinde soruların çözümü videolu olarak yayınlanmış olacak. Sonuçlar bir hafta içerisinde açıklanacak. Sınavdaki toplam katılımcı, bölgedeki katılımcı ve öğrencinin kayıt olduğu okuldaki başarı derecesi dikkate alınarak hesaplanan sıralama sonucu öğrenciye e-posta yoluyla iletilecek.

    İBB olarak gençlerimizin yanındayız. Pandemi sürecinin zorluklarının sizi de çok etkilediğinin farkındayız. Sizler için hazırladığımız online deneme sınavlarının çalışmalarınıza katkı sağlayacağını umuyorum.

    Kayıt ve bilgi için: https://t.co/yR9GrttCeh pic.twitter.com/q2uF0a82pY

    — Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) May 5, 2020

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye LGS Haberler

    Bakmadan Geçme

    Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title