Haberler

    Dünya'yı Korkutan Hack!

    Yaşanan son hack olayı; bir süre için tüm Dünya'nın nefesleri tutmasına yol açtı!

    Hacker'ların Güney Kore'deki nükleer santralin bilgisayar sistemlerine girerek veri sızdırdıkları ortaya çıktı. Verilen bilgiye göre, saldırıya rağmen, nükleer santraller tamamen güvende.

    Nükleer santral operatörleri Korea Hydro ve Nuclear Power Co LTD (KHNP), saldırıyı "sosyal huzursuzluk çıkarmak isteyenlere" bağladı ve nükleer reaktörlerde herhangi bir risk olmadığını söyledi. Yapılan açıklamada "nükleer güç santrallerinin hacker'lar tarafından durdurulmasının yüzde 100 imkansız olduğu, izleme sisteminin tamamen bağımsız ve kapalı olduğu" söylendi.

    Bir anti-nükleer protestocu, saldırıyı Twitter'da üstlenirken, nükleer reaktörlerin kapatılmaması halinde belgeleri sızdırabileceğini söyledi. Bununla birlikte mesajın gerçekten hacker'lara ait olup olmadığı bilinmiyor. Yaşanan bu saldırının Sony'nin iddialarıyla aynı döneme denk gelmesi, ilgi çeken bir detay.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Güney Kore Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title