Haberler

B sınıfı ehliyete, A2 600 cc motosiklet kullanmanın önü açılıyor

Güncelleme:

2024'ün başında yapılan düzenlemeyle B sınıfı ve B sınıfını kapsayan ehliyet sahipleri, 125 cc motor hacmine kadar olan motosikletleri kullanma hakkına sahip olmuştu. TBMM'nin bu düzenlemeyi genişletmeye hazırlandığı bildirildi.

2024'ün başında yapılan düzenlemeyle B sınıfı ve B sınıfını kapsayan ehliyet sahipleri, 125 cc motor hacmine kadar olan motosikletleri kullanma hakkına sahip olmuştu. Bu sayede B sınıfı ehliyetli sürücülere ulaşımda daha fazla seçenek sunulmuştu. TBMM'nin bu düzenlemeyi genişletmeye hazırlandığı bildirildi.

B sınıfı ehliyete, A2 600 cc motosiklet kullanmanın önü açılıyor

Independent Türkçe haberine göre TBMM üyeleri, B sınıfı ehliyetinin haklarını genişletmek için çalışmalara başladı. B ehliyetlilerin 125 cc'lik motosikletleri kullanmalarının ardından yeni maddeleri de kabul etmeyi planlıyorlar.

Şubat ayında yayınlanan düzenlemeye kadar otomobil kullanmak için alınan B sınıfı ehliyet ile 50cc'ye kadar motosikletler kullanılabiliyordu. Bu nedenle şehir içi ulaşım haricinde motosiklet kullanmak isteyenlerin A2 olarak bilinen 600cc ve altı motosikletleri kullanmaya olanak sağlayan ehliyeti alması gerekiyordu.

Otomobil ehliyeti ile 50cc üstü motosiklet dönemi başladı! Şartları ne? Hangi motosikletler alınır?

Yeni düzenlemeyle B sınıfı ve B sınıfını kapsayan ehliyet sahipleri, motosiklet sürücü kursundan uygulama eğitimi almaları koşuluyla A2 sınıfı motosikletleri de kullanma hakkına sahip olacak. Bu karar, B sınıfının özellikle şehir içi ulaşımlarda 125 cc'nin üzerindeki motosikletlerden yararlanmasını kolaylaştıracak.

TBMM üyeleri, ulaşımda çeşitliliği artırmak ve ekonomik ulaşım imkanı sunmak amacıyla yeni düzenlemeyi yakında hayata geçirebilir. Ancak Şubat ayındaki karardan sonra henüz resmi bir adım gelmediğini hatırlatalım.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Motosiklet Ulaşım Trafik Teknoloji Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title