Haberler

Apple'ın sinema filmleri gişede beklenenin altında kaldı

Güncelleme:

Apple, sinema dünyasına yaptığı yatırımların gişe hasılatının beklentilerin altında kaldığını açıkladı. Şirket, filmleri kiralama ve satın alma yoluyla daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor.

Apple bir süre önce sinema dünyasına 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırarak üst düzey işler yapmaya başladı. Apple TV+'ın ötesinde yayınlanan bu filmlerden bazıları sinemalarda da gösterime girdi. Peki bu filmler Apple'ın beklentisini karşıladı mı?

Apple filmleri gişede çakıldı

Apple'ın yakın zamanda gösterime giren filmleri, beklenenin altında gişe hasılatına ulaştı. Yeni raporlar ise şirketin bu yapımları kiralama ve satın alma yoluyla daha fazla kişiye ulaştırmak istediğini gösteriyor.

Apple, Killers of the Flower Moon, Napoleon ve Argylle: Gizli Casus adlı üç filme toplamda 700 milyon doların üzerinde yatırım yaptı. Ancak bu filmlerin toplam gişe hasılatı sadece 466 milyon dolara ulaştı. Bu da Apple'ın 250 milyon dolarlık bir kayba uğradığını gösteriyor.

132132122

Ancak yeni raporlara göre Apple; Apple TV+ platformundan önce iTunes ve Amazon Prime gibi hizmetler aracılığıyla filmlerin satışına başladı. Şirket, kiralama veya satın alma yoluyla maliyetleri geri kazanmayı ve kar elde etmeyi hedefliyor. Filmlerin yerel fiyatlandırmayla sunulduğunu da belirtelim.

Hem "Killers of the Flower Moon" hem de "Napoleon" geçen yıl App Store film kiralama ve satın alma listelerinde üst sıralarda yer aldı. Bir stüdyo kaynağı, yan kazançlar sayesinde iki filmin de düşük gişe hasılatına rağmen karlı olduğunu dile getirdi.

Gişe beklentilerin altında kalmış olsa da, Apple'ın sinema endüstrisinden çekilme gibi bir hedefi bulunmuyor. Başta Apple TV+ olmak üzere sinema dünyasına önemli yatırımlar yapmak istiyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Apple Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title