Haberler

    Apple'ın Carplay'i Büyüyor!

    Apple, CarPlay uyumluluk listesine eklediği yeni araçlarla, büyük rakibi Android Auto'ya meydan okuyor!

    Apple'ın sitesinde, CarPlay infotainment sistemi ile uyumlu olan araçların listesi bulunmakta. Kısa süre öncesine kadar bu liste 150 farklı modeli içermekteydi ancak artık 200'ün üzerinde aracı içermekte.

    Apple, geçtiğimiz gün internet sitesini güncelleyerek, CarPlay uyumluluk listesine pek çok yeni model ekledi. 2017 Honda CR-V ve 2017 Kia Niro gibi bazı araçlar ABD'de yer alırken, Suzuki Lapin ve Volkswagen Saveiro gibi diğer bazı araçlar, muhtemelen ABD topraklarında görülmeyecek modeller olacak.

    Bu liste oldukça detaylı olsa da, henüz tamamlanmış değil. 2017 BMW 5 Serisi ve 2017 Jeep Compass gibi bazı diğer araçlar, CarPlay uyumluluğu sözü vermiş olmalarına rağmen henüz bu listede yer almıyor ve bunun da muhtemel sebebi, bu araçların satışına henüz başlanmamış olması olabilir.

    Şu anda halen bir aracın infotainment sisteminde CarPlay'i başlatabilmek için bir kabloya ihtiyaç duyulmakta. Apple, 2015 Worldwide Developers Conference'da kablosuz CarPlay özelliği sözünü vermişti ve bu özellik, en sonunda yeni model BMW'ler ile gerçeğe dönüşüyor. Bu yeni modellerin içerisinde yeni 5 Serisi de bulunmakta.

    Büyük bir rakip olan Android Auto ise basitleştirilmiş kullanıcı arayüzünü direkt olarak telefonunuzdan çalıştırmanıza imkan tanımakta.

    Eğer aracınız CarPlay'e sahip değilse, endişelenmenize gerek bulunmuyor. Bu özellik araçlara sonradan da eklenebilmekte. Son zamanlarda sunulan en uygun CarPlay eklentisi Sony'den 499 dolar değerinde XAV-AX100 ile gelmekte ve bu cihaz 6.4 inçlik dokunmatik ekrana sahip. Ayrıca bu cihaz, Android Auto uyumluluğunu da bünyesinde barındırıyor...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Suzuki Honda Apple Kia Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title