Haberler

Tekirdağ Kuraklık Eylem Planı"

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ Kuraklık Eylem Planı kapsamında yapılan arazi çalışmaları ve süregelen projelerde ve fenolojik gözlemlerde geçen yıldan günümüze kadar geçen sürede kuraklık açısından herhangi bir risk olmadığının görüldüğünü belirtti.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ Kuraklık Eylem Planı kapsamında yapılan arazi çalışmaları ve süregelen projelerde ve fenolojik gözlemlerde geçen yıldan günümüze kadar geçen sürede kuraklık açısından herhangi bir risk olmadığının görüldüğünü belirtti.

Sarıkoca, müdürlük binasında düzenlenen İl Kuraklık Eylem Planı Komisyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kuraklıkla mücadele kapsamında arazilerin korunması ve arazi toplulaştırma projesinin önem taşıdığını belirterek, gerekli çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Arazi toplulaştırılması yapılan alanların kapalı sitemle sulamaya açılması için Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü ile koordineli çalışma yapılmasının önem taşıdığını ifade eden Sarıkoca, "Bir diğer konu da geçmiş toplantılarda da üzerinde durulan yağış sularının toplanarak, suya ihtiyaç duyulan tarımsal üretim alanlarındaki çataklarda yeni baraj ve göletlerin yapılmasıdır. Suyun kontrollü ve bilinçli kullanımının sağlanması için kapalı sistemlerde basınçlı sulama özellikle damla sulama sistemleri için Bakanlığımız tarafından yüzde 50 hibe desteği verilmektedir" dedi.

Sarıkoca, eylem planı kapsamında yapılan çalışmalarda ildeki arazilerde kuraklık açısından risk görülmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tekirdağ Kuraklık Eylem Planı kapsamında yapılan arazi çalışmaları ve süregelen projelerimizde, fenolojik gözlemlerimizde 2014 yılı son yarısı ve 2015 yılından günümüze kadar geçen sürede kuraklık açısından herhangi bir risk olmadığı görülmektedir. Sulanacak alan arttıkça tarım ürünlerimizdeki üretim deseni de genişleyecek ve özelikle mısır ve yem bitkileri alanlarında artış olacaktır. En az 10 dekar alan büyüklüğü şartı aranmak suretiyle yem bitkilerine neredeyse bütün maliyetleri karşılanacak düzeyde destekler vermekteyiz. Her an bir kuraklık varmış gibi düşünüp suyu bilinçli bir şekilde kullanmalı ve yer altı sularımızın kullanımına gerekli sınırlamalar yapılmalıdır."

Sarıkoca, çiftçilere yönelik olarak  konulara ilişkin eğitim çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Zekeriya Sarıkoca Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title