Haberler

TBMM'ye "İstiklal Marşı Kitabesi" Yaptırılacak

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 2 Yıllık Bir Çalışmayı Bugün Sonuçlandırdıklarını Belirterek, Mecliste Mehmet Akif'in Milletvekili Oluşu, İstiklal Mücadelesini Simgeleyen 'İstiklal Marşı Kitabesi' Yaptırılacağını Bildirdi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 2 yıllık bir çalışmayı bugün sonuçlandırdıklarını belirterek, Mecliste Mehmet Akif'in milletvekili oluşu, İstiklal mücadelesini simgeleyen ''İstiklal Marşı Kitabesi'' yaptırılacağını bildirdi.

Arınç, Başkanlık Divanı toplantısından sonra, ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi.

Meclisin iç ve dış denetiminin, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanuna göre yeni esaslara bağlandığını söyleyen Arınç, söz konusu kanunla, Kanunlar ve Kararlar Daire Başkanlığı bünyesinde Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Teknik Daire Başkanlığı bünyesinde Bilgi İşlem Müdürlüğü, İletişim Daire Başkanlığı bünyesinde Televizyon Müdürlüğü kurulduğunu ifade etti. Arınç, Başkanlık Divanı kararıyla bu üç müdürlük için gerekli kadroları ihdas ettiklerini bildirdi.

Bülent Arınç, Milli Saraylar Daire Başkanlığı bünyesinde Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü ile Tanıtım ve Tahsisler Şube Müdürlüğünün de kurulduğunu söyledi.

Yine kabul edilen kanunla, uzman yardımcılarının, uzmanlığa geçtiklerinde bir derece alacaklarını belirten Arınç, bu haktan, şu anda uzman olanların da yararlanacağını vurguladı.

Arınç, TBMM bünyesinde bulunan saray, köşk, kasır ve fabrikalarda 2007'de uygulanacak ücretleri yeniden düzenlediklerini bildirdi.

Arınç, yeni yasama uzmanlığı yönetmeliğini çıkardıklarını; TBMM'de görev yapan uzmanları yasama uzmanı olarak adlandırarak, sınav şartları, yapılacak eğitim çalışmaları, tez hazırlama gibi konuları yeniden belirlediklerini ifade etti.

Başkanlık Divanında, 524 merkezde, 176'sı Milli Saraylarda olmak üzere 700 personelin, bir üst dereceye yükselmesinin kararlaştırıldığını bildiren Arınç, bunun maliyetinin aylık 30 bin YTL olacağını kaydetti.

Yardımcı hizmetler sınıfından olup, lisans ve önlisans diploması alan 50 personelin, genel idare hizmetlerine geçmek istediklerini söyleyen Arınç, 4 yıllık üniversite bitiren 5 kişinin, sınavsız doğrudan genel idare hizmetleri sınıfına alınacağını, kalan 44 personelin sınava tabi olacağını anlattı.

Arınç, ancak 15 yıl Mecliste çalışan, sicilleri olumlu, amirlerince bu görevleri yapabileceğine yönelik bilgi verilmesi halinde, sınav şartı aranmaksızın 6 ay içinde, bir defaya mahsus, şef görevine yükseltileceğini bildirdi.

TBMM Başkanı Arınç, 259 sözleşmeli milletvekili danışmanının maaşlarının, 15 Aralıktan itibaren brüt 2 bin YTL'ye çıkarıldığını bildirerek, ''1 Ocakta katsayı farkını da alarak, 15 Ocakta eski ücretlerinden biraz daha fazla yeni ücretlerine kavuşacaklar. Danışmalarımızın hizmetlerini önemsiyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title