Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda 2008 Yılı Bütçe Görüşmeleri

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Türkiye'nin Sinir Uçlarına Dokunmadan Siyaset Yapılacağını Düşünenler Yanılıyorlar" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Türkiye'nin sinir uçlarına dokunmadan siyaset yapılacağını düşünenler yanılıyorlar" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2008 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor. Bütçe üzerinde milletvekillerinin eleştirilerini cevaplamak üzere kürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, AK Parti hükümetinin ülkedeki belirsizlikleri ortadan kaldırdığını, ülkenin yeni kazanımlarla zenginleşmeye başladığını belirterek, bu başarının motorunun halk olduğunu söyledi. Türkiye'nin meselelerini cesaretle çözmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Çiçek, "Buradan geriye dönüş de asla olmayacaktır. Kalan sorunlarımız er

geç çözülecek, toplumumuzun ihtiyaçları karşılanacaktır. Bizim siyasetimiz sorunları halının altına süpürme siyaseti değildir" ifadelerini kullandı. AK Parti'nin halkın değişim taleplerinden doğduğunu ifade eden Çiçek, "Siyah beyaz bir Türkiye tasarlayan anlayışların diline, felsefesine teslim olmadık olmayacağız" diye konuştu.

"İki türlü terazi var, birisi insaf terazisi diğeri mazeret terazisi. İnsaf terazisi vatandaşın elindedir" diyen Çiçek, son dönemdeki güven ve istikrar sayesinde Türkiye'nin zorlukları aştığını ifade etti. Çiçek, "Milletimiz nutuk atanlarla iş yapanları ayırıyor. Ekmeği, alın terini, hizmeti ödüllendiriyor. 22 Temmuz'da 'yola devam' dedi. 'Çalışmaya ve üretmeye devam' dedi. Milletimizin önüne bir gelecek vizyonu kurduk" diye konuştu. Bakan Çiçek, 70 milyonu ve 81 şehri bir bütün olarak kucakladıklarını,

sonuçta ne aldatan ne de aldanan olmadıklarının altını çizerek, zümre, bölme siyaseti yapmadıklarını, vatan evlatları arasında da hiçbir ayrımda bulunmadıklarını kaydetti.

"Türkiye'nin sinir uçlarına dokunmadan siyaset yapılacağını düşünenler yanılıyorlar" diyen Bakan Çiçek, "Milletimizin bekasıyla, devletimizin bekasını düşünemeyenler de yanılıyor. Devletin selametiyse birliğimizdedir, beraberliğimizdedir. Türkiye'nin siyaset erbabı da aydını da bilim adamı da bu tüketici sinir harbini bırakmak zorundadır. Sinir harbinin, kavganın kimseye zerre kadar faydası yoktur. Gençlerimiz arasında kin ve nefret tohumları atıldı. Gelin daha medeni, daha adil, daha müreffeh bir

Türkiye için, daha çok kenetlenmiş bir toplum için kenetlenelim. Biliyorum ezberleri bozmak zordur, alışkanlıkları bozmak da zordur. Dar bir zümrenin keyfine göre konuşmanın kolaycılığını bırakmak da zordur. Gelin hep birlikte aynı hedefe odaklanalım. Bu ülkenin insanlarını karşı karşıya getirmekten kaçınalım. Küçük düşünmekten, öfke ve husumetle birbirimizi ötekileştirmekten, yabancılaştırmaktan vazgeçelim. Unutmayalım birbirimizi sevmeden bu ülkeyi, bu vatanı anlayamayız" ifadelerini kullandı.

(AU-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title